Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
9. listopadu 2023 9:47
Čas čtení 0:53
Adéla Ježková

Po 14 letech končí dříve populární chatovací stránka. Měl*a jsi ji taky?

Po 14 letech končí dříve populární chatovací stránka. Měl*a jsi ji taky?
Zdroj: Flickr/volně k užití
NEWS SOCIÁLNÍ SÍTĚ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Oblíbená webová stránka s live videochatem Omegle po 14 letech končí. Stojí za tím stížnosti na zneužívání.

Platforma, na které spolu mohli chatovat lidé z celého světa, aniž by se předtím viděli, byla populární zejména mezi teenagery a teenagerkami. Z „nevinného“ nápadu se ale mnohdy stávala líheň sexuálních predátorů. O jejím konci informoval zakladatel Leif K. Brooks v prohlášení, které doplňuje obrázek náhrobku s nápisem „Omegle 2009–2023“.

Zakladatel: Nechci si přivodit infarkt

„V posledních letech se zdá, že celý svět je čím dál tím víc nervózní. Možná to souvisí s pandemií nebo s politickými neshodami. Ať už je důvod jakýkoli, lidé začali rychleji útočit a pomaleji rozpoznávat společnou lidskost. Jedním z aspektů je neustálý příval útoků na komunikační služby, včetně Omegle, založený na chování zlomyslné části uživatelů,“ napsal Brooks.

Dodal, že provoz Omegle pro něj již není udržitelný: „I když bych si přál, aby okolnosti byly jiné, stres a náklady spojené s tímto bojem – spolu se stávajícím stresem a náklady na provoz Omegle a boj proti jeho zneužívání – jsou prostě příliš velké. Provoz Omegle už není udržitelný ani finančně, ani psychicky.“

„Upřímně řečeno, nechci ve svých třiceti letech dostat infarkt,“ napsal Brooks.

Doporučeno
Ženy v Česku přes internet přesvědčily muže k natočení erotických videí, následně je vydíraly Ženy v Česku přes internet přesvědčily muže k natočení erotických videí, následně je vydíraly 4. listopadu 2021 16:03

Jak uvádí BBC, ukončení přichází v době, kdy sociální média po celém světě čelí zvýšené kontrole ze strany regulačních orgánů. Omegle přitom bylo často předmětem kontroverzí. Stanice zjistila, že tato chatovací platforma byla zmíněna ve více než 50 případech proti pedofilům v zemích včetně Spojeného království, USA či Austrálie. 

Domů
Sdílet
Diskuse