Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. listopadu 2023 16:46
Čas čtení 0:41
Karolína Uličná

Gmail začne brzy mazat účty. Pokud nechceš přijít o ten svůj, zkontroluj si poštu

TECH
Uložit Uložené

Od 1. prosince začne společnost Google hromadně mazat neaktivní účty na Gmailu. Můžeš také přijít o své fotografie na Disku.

Gmail chystá velké změny. Pokud patříš k lidem, kteří nekontrolují poštu a nevadí jim stovky neotevřených zpráv, zpozorni. Gmail začne brzy mazat neaktivní účty, informuje Unilad.

Nejde jen o účty samotné. Smaže také data v rámci pracovního prostoru Googlu, jako jsou Dokumenty, Disk, Meet, Kalendář a Fotky. Tímto způsobem chce Google eliminovat neaktivní nebo falešné účty. Není divu, že k takovým opatřením sahá. V roce 2019 měl Gmail 1,5 miliardy aktivních uživatelů po celém světě, což z něj činí největší e-mailovou službu na světě.

Změny se však budou týkat pouze osobních účtů a nijak se nedotknou účtů organizací (školních nebo firemních e-mailů). Neaktivní účty začnou být odstraňovány 1. prosince. Pokud je účet ohrožen a chystají se jej odstranit, měli by tě o tom informovat, abys mohl*a svůj účet a údaje s ním spojené zachránit tím, že podnikneš příslušné kroky.


„Aktualizujeme zásady neaktivity účtů Google. Pokud účet nebyl používán nebo jste se k němu nepřihlásili alespoň dva roky, můžeme od konce tohoto roku účet a jeho obsah také smazat,“ uvedla společnost Google ve svém prohlášení.

gmail
Zdroj: Unsplash/Justin Morgan
Domů
Sdílet
Diskuse