Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. listopadu 2023 17:01
Čas čtení 1:00
Dominik Vetrák

Hit, který pobláznil TikTok. Lethal Company je nejzábavnější videohra, kterou si letos můžeš zahrát s kámoši

Hit, který pobláznil TikTok. Lethal Company je nejzábavnější videohra, kterou si letos můžeš zahrát s kámoši
TECH TIP NA HRY
Uložit Uložené

Tato nezávislá hra vyvolává záchvaty smíchu a zcela ovládla internet.

Ten pocit, když najdeš nenápadnou, ale skvěle vypadající hru, která stojí v přepočtu jen 240 korun, je... no k nezaplacení. Na konci října vyšla přesně jedna taková. Lethal Company postupně ovládla Steam, Twitch i TikTok, kde se objevily stovky krátkých klipů a záběrů z hraní. Všechny přitom mají společné dvě věci – buď jsou děsivé, nebo neuvěřitelně zábavné. Většinou jde však o kombinaci obojího.

Cílem hry je přistát na cizí planetě a nasbírat potřebné zdroje. Hráčům však znepříjemňují život různá monstra, která se skrývají ve tmě a kdykoli na hráče vyskočí. Úrovně jsou tak plné tzv. jumpscares, kdy člověk nečeká, že ho něco vyděsí. Příšery se schovávají za dveřmi, v tajných místnostech, ale někdy také sledují hráče za jeho zády. Hra je strašidelná jen chvíli a pak začne být docela zábavná.

Důležitou součástí hry je tzv. proximity audio. Hra nahrává zvuk kolem všech hráčů a zesiluje ho podle toho, jak blízko jsou ostatní hráči. Dokonce jej ztlumí v okamžiku, kdy například příšera obklopí hlavu hráče a ten začne křičet strachy.

Klíčové je hrát ji s přáteli, s nimiž může hráč sdílet vtipné momenty a bavit se svými nešťastnými příhodami, kdy skočí na minu nebo otevře dveře s jistotou, že uvnitř bude poklad, jen aby našel krvežíznivého ďábla. Přesně takové situace vyvolávají záchvaty smíchu, viz úžasná videa:

Domů
Sdílet
Diskuse