Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
10. prosince 2023 12:07
Čas čtení 0:51
Anna Vondráková

Joker z Floridy požaduje dva miliony dolarů od tvůrců GTA VI. Postavu ve hře prý vytvořili podle něj

ZAHRANIČÍ GTA VI SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA)
Uložit Uložené

Lawrence Sullivan, známý také jako Florida Joker, požaduje od firmy Rockstar Games až dva miliony dolarů za údajné použití jeho podoby v GTA VI.

Sullivan na svém profilu na síti TikTok zveřejnil video, ve kterém se obrací přímo na tvůrce GTA VI. Tvrdí, že využili jeho podobiznu v novém traileru. Ukazuje porovnání sebe s postavou ze hry a uvádí, že někteří lidé mu řekli, že halucinuje, když si myslí, že se jeho podobou ve hře inspirovali.

„Musíme si promluvit,“ řekl Sullivan studiu Rockstar Games a požadoval od vývojáře až dva miliony dolarů výměnou za to, že mu „vzali život“, cituje server Game Infinitus.

Rob Freund, právník, který již dříve vyhrál případ pro vydavatele videoher ohledně úplně stejného problému, ve své odpovědi na síti X uvedl, že Sullivanovy šance na získání jakékoli kompenzace jsou velmi nízké. Zmínil, že například Lindsay Lohan v minulosti zkusila přesně to samé proti Rockstaru a prohrála. Dodal, že si nemyslí, že podobnosti mezi těmito dvěma jsou dostatečně jasné. Také uvedl, že pouhé údajné napodobování nestačí k tomu, aby bylo považováno za nezákonné.

Doporučeno
GTA není hra, GTA je život. Na jaké skutečné momenty z Floridy odkazuje nový trailer? GTA není hra, GTA je život. Na jaké skutečné momenty z Floridy odkazuje nový trailer? 6. prosince 2023 13:36

Na základě toho, co řekl Freund, to nevypadá, že by Sullivan měl šanci peníze vysoudit. Zejména s ohledem na poplatky spojené s najímáním právníka, aby mohl bojovat u soudu, je tedy nepravděpodobné, že by se touto záležitostí zabýval mimo sociální sítě.

Domů
Sdílet
Diskuse