Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. prosince 2023 17:46
Čas čtení 0:35
Marie Valentová

Vnuk návrháře Hermèse chce adoptovat zahradníka a odkázat mu pohádkové jmění. Rozpoutalo to právní bitvu

Vnuk návrháře Hermèse chce adoptovat zahradníka a odkázat mu pohádkové jmění. Rozpoutalo to právní bitvu
Zdroj: Hermes Prague/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI MÓDA
Uložit Uložené

Osmdesátiletý Nicolas Puech vlastní 5,7procentní podíl slavného módního domu Hermés po svém dědečkovi. Teď chce majetek odkázat svému bývalému zahradníkovi.

Samotářský miliardář Puech neudržuje kontakt se zbytkem rodinného klanu, nemá děti a žije single. Proto vymyslel originální plán – chce adoptovat svého bývalého zahradníka a údržbáře. O jeho záměru informoval švýcarský list Tribune de Genève


Jednapadesátiletý potenciální dědic, kterého list nejmenoval, prý pochází ze skromných poměrů z rodiny marockého původu. Po Puechově smrti by získal jmění v hodnotě 11 miliard dolarů. Je ženatý, má dvě děti a pro dědice módního impéria byl něco jako člen rodiny. 

Právní bitva o miliardy?

Zda zahradníkovi dědictví připadne, rozhodne nejspíš až soud. Je totiž nejasné, jestli švýcarské právo vůbec adopci dospělého umožňuje, případně za jakých podmínek. Bez ní by pak někdejší Puechův zaměstnanec se svým nárokem nemusel uspět proti ostatním pozůstalým.

Doporučeno
Vánoční trhy v Praze 2023: Za klobásu zaplatíš 180 korun, cena svařáku výrazně nestoupla Vánoční trhy v Praze 2023: Za klobásu zaplatíš 180 korun, cena svařáku výrazně nestoupla 13. prosince 2023 15:00

Značku založil v roce 1837 Thierry Hermès původně jako obchod s koženým zbožím. Jeho potomci navázali na jeho práci a postupně vybudovali úspěšný módní dům, který je dnes druhou nejhodnotnější luxusní značkou na světě.

Domů
Sdílet
Diskuse