Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
17. prosince 2023 13:00
Čas čtení 0:48
Karolína Fejtová

Krásné gesto! Agraelus a další streameři vybrali miliony na charitu mladého e-sportovce, který si vzal život

Krásné gesto! Agraelus a další streameři vybrali miliony na charitu mladého e-sportovce, který si vzal život
Zdroj: Nadace Twisten Foundation
ČESKO GAMING
Uložit Uložené

Moderátoři akce Agraelus a Duklock podpořili nadační fond Twisten Foundation prostřednictvím charitativního streamu. Kolik vybrali pro nadaci podporující duševní zdraví mladých lidí?

Cílem charitativní akce No Rivals, kterou uspořádala společnost Sazka společně s nově vzniklým fondem Twisten Foundation, bylo vybrat dva miliony korun na podporu duševního zdraví mladých lidí. Streamerům se nakonec podařilo vybrat až o milion více a konečná částka činí něco přes tři miliony korun. Dva miliony korun vybrali diváci, další milion přispěla Sazka. 

Doporučeno
Hrozí Česku vyloučení z Eurovize? Zpěvačka Aiko údajně porušila pravidla Hrozí Česku vyloučení z Eurovize? Zpěvačka Aiko údajně porušila pravidla 17. prosince 2023 12:14

Přestože se produkce potýkala s problémy, nakonec vše proběhlo úspěšně. Livestream měl být původně na Twitch kanále Agraela, ten ale těsně před konáním dostal ban, takže byl program přesunut na YouTube kanál Duklocka. Během osmi hodin se na livestreamu objevily osobnosti jako raper Viktor Sheen nebo FattyPillow.

Nadace Twisten Foundation je nově vzniklý fond podporující mentální zdraví teenagerů. Nese jméno českého e-sportového hráče Karla Twistena Ašenbrenera, který si v červnu 2023 ve svých 19 letech vzal kvůli psychickým potížím život. 

Nadaci založila jeho rodina. „Přesto jsme se rozhodli, a právě kvůli našemu synovi, přetavit bolest v něco smysluplného. Tím je nadační fond, který si dává za cíl pomáhat dalším mladým lidem s psychickými problémy. Jsem si jistá, že by s tím syn souhlasil a podporoval to,“ říká jeho matka Ivana Ašenbrenerová, která hovoří i za svého manžela a jejich dva syny. No Rivals byla první akcí této nadace.

Domů
Sdílet
Diskuse