Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. prosince 2023 16:30
Čas čtení 0:47
Karolína Fejtová

CzechCloud se vyjádřil ke svému streamu o střelbě na filozofické fakultě. Podívej se, co řekl

CzechCloud se vyjádřil ke svému streamu o střelbě na filozofické fakultě. Podívej se, co řekl
Zdroj: CzechCloud
ČESKO GAMING STŘELBA NA FILOZOFICKÉ FAKULTĚ STŘELBA V PRAZE 2023
Uložit Uložené

„Doufám, že můj přešlap bude všem sloužit jako odstrašující případ,“ poznamenal v sobotu CzechCloud. Na instagramu zveřejnil vyjádření ke svému streamu, kde mluvil o střelbě na Filozofické fakultě UK. Kvůli svým slovům na streamu se stal terčem kritiky.

CzechCloud je jedním z největších streamerů Česka. Na platformě Twitch má přibližně 430 tisíc sledujících. Streamuje pravidelně a rozhodl se tak i v den tragédie na filozofické fakultě, při níž společně se střelcem zemřelo 15 osob. Na streamu sledoval vyvíjející se situaci a komentoval ji nemístnými poznámkami, což mu začala spousta lidí vyčítat. 

„Uvědomil jsem si, že jsem bohužel pochybil jako hlas ve veřejném prostoru i jako obchodní partner. Už chápu, že streamování citlivého tématu vyžaduje neuvěřitelnou opatrnost, kterou jsem bohužel v daný okamžik uchopil velmi neohrabaně,“ napsal na instagram.

Doporučeno
Top 10 českých a slovenských streamerů: Kdo je králem Twitche a jak dopadly ženy? Top 10 českých a slovenských streamerů: Kdo je králem Twitche a jak dopadly ženy? 29. prosince 2023 14:42

Streamer chce podobným situacím předcházet doplněním vzdělání. „V novém roce chci absolvovat školení novinářské etiky, mediální trénink a další aktivity pro zajištění toho, aby se již zmíněná situace neopakovala,“ pokračoval. Na závěr vyjádření se omluvil a poznamenal, že by byl rád, kdyby jeho přešlap sloužil jako odstrašující případ.

CzechCloud během streamu o tragédii žertoval. „Kdyby vás někdo zastřelil, tak já budu mít míň diváků. A to se nevyplácí, chápete to? Bazinga. To byl vtip. Doufám, že bylo jasný, že to byl vtip,“ řekl divákům v přenosu. Kvůli tomu profesionální esportový klub Entropiq oznámil, že CzechCloud už nebude jeho streamerem a ambasadorem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Petr Žalud (@trueczechcloud)

Domů
Sdílet
Diskuse