Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. ledna 2024 12:05
Čas čtení 1:13
Ilona Hobzová

Česká cestovka nabídne možnost navštívit hranici vesmíru. Cena je ale astronomická a ještě se zvýší

Česká cestovka nabídne možnost navštívit hranici vesmíru. Cena je ale astronomická a ještě se zvýší
Zdroj: Zephalto/propagační materiál
ZAJÍMAVOSTI ČESKO CESTOVÁNÍ VESMÍR
Uložit Uložené

Cestovní kancelář EliteVoyage uzavřela partnerství se společností Zephalto. Stala se tak první a zatím jedinou cestovní kanceláří v Česku, která nabízí možnost navštívit hranici vesmíru.

„Zephalto již brzy začne plnit ten nejzazší cestovatelský sen mnoha našich klientů. Tři úspěšné testovací výstupy přetlakové kapsule Céleste s pilotem na palubě má již za sebou. Na rok 2024 jsou naplánovány další testy, od roku 2025 se bude létat naostro,“ uvedla kancelář na svých oficiálních stránkách.

Uvítací ceremonie, gastrozážitek i závěrečná oslava

Díky technologii kapsule vynášené stratosférickým balónem se zájemci mohou podívat do kosmu s podstatně nižší uhlíkovou stopou, než jakou za sebou zanechávají rakety. Balóny jsou méně komplexní a také bezpečnější než rakety nebo raketoplány. Před letem není třeba absolvovat žádný tělesný výcvik ani přípravu. Zážitek také nebude věkově omezen.

Zahájení komerčních letů na palubě Céleste je naplánované na rok 2025, konkrétně na druhé čtvrtletí roku. Do maximální výšky, odkud je viditelné zakřivení naší planety, vystoupá Céleste přibližně za hodinu a půl. Celkem šestihodinový zážitek slibuje přibližně tři hodiny strávené ve výšce 25 kilometrů.

Doporučeno
Záleží na velikosti penisu? A můžu ovlivnit chuť spermatu a poševních šťáv? S Klárou Kloudovou odpovídáme na otázky ohledně sexu Záleží na velikosti penisu? A můžu ovlivnit chuť spermatu a poševních šťáv? S Klárou Kloudovou odpovídáme na otázky ohledně sexu 27. dubna 2024 9:00

„Samotná cesta probíhá v tichu a poklidu. Každý let začíná uvítací ceremonií, pokračuje gastronomickým zážitkem na palubě a končí závěrečnou oslavou. Přetlaková kapsule pojme dva piloty a šest lidí ve třech kabinách. Cestu do vesmíru si tak můžete vychutnat v páru v soukromí jedné kabiny nebo si rezervovat celou kapsuli pro skupinu šesti lidí a užít si tento mimořádný zážitek jen s těmi, které si vyberete,“ popsala společnost EliteVoyage. Doplnila, že na palubě bude k dispozici i Wi-Fi připojení.

Interiér kapsule se nese v uklidňujících odstínech. Pečlivě byly vybrány nejen barvy, ale i materiály a textury.
Interiér kapsule se nese v uklidňujících odstínech. Pečlivě byly vybrány nejen barvy, ale i materiály a textury. Zdroj: Elite Voyage/Zephalto/propagační materiál

Aktuálně si lze zážitek zarezervovat za 120 tisíc eur, v přepočtu tedy za necelé tři miliony korun na osobu. „Počet letenek je samozřejmě velice omezený a je o ně obrovský zájem, takže být mezi úplně prvními cestujícími na palubě z řad veřejnosti již asi nestihnete. I přesto je stále šance být jedním z prvních 100 cestujících,“ sdělila kancelář. 

Výše zmíněná cena ale platí jen pro leden 2024, od února se zvedne na 170 tisíc eur, tedy více než čtyři miliony korun.

Domů
Sdílet
Diskuse