Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
24. ledna 2024 17:39
Čas čtení 0:42
Magdalena Trajerová

Podle mnohých se blíží nejdepresivnější období roku. Jak se nenechat zavalit svátkem lásky?

Podle mnohých se blíží nejdepresivnější období roku. Jak se nenechat zavalit svátkem lásky?
Zdroj: Pexels / Jill Wellington
ZAJÍMAVOSTI ONLINE SEZNAMKY RANDĚNÍ VE 21. STOLETÍ VALENTÝN
Uložit Uložené

Valentýn se blíží, obchody se plní čokoládou a červenými srdíčky, seznamky se plní. Valentýn je možná svátkem lásky, přináší s sebou ale i tlak na nezadané.

Podle nedávné studie 79 procent lidí před Valentýnem swipuje doprava podstatně více než v jakémkoliv jiném období. Seznamovací aplikace Finding the one zaznamenala před svátkem lásky 800 nových uživatelů a uživatelek. Více než polovina z nich tvrdí, že Valentýn je nejdepresivnějším obdobím roku.

Doporučeno
Do Česka se vrací seznamovací reality show, naposledy běžela v roce 2007. Stále se můžeš přihlásit Do Česka se vrací seznamovací reality show, naposledy běžela v roce 2007. Stále se můžeš přihlásit 24. ledna 2024 12:56

Podle výzkumu lidé také snižují své nároky. Téměř polovina dotázaných uvedla, že tolik touží mít na Valentýna partnera, že vzhled nebo věk jdou v tu chvíli stranou.

„Nárůst v lednovém swipování je přirozenou reakcí na společenská očekávání a touhu po společnosti během sezóny zaměřené na lásku,“ vysvětluje vztahová expertka Sylvia Linzalone pro magazín indy100. „Být svobodný na Valentýna může být pro některé docela skličující, zvláště pokud jste obklopeni milovanými přáteli, kteří dychtivě plánují luxusní večeře a romantické rande.“

láska pár
Zdroj: CC0 Public Domain/voľne na použitie

Tento společenský tlak může způsobit, že se lidé cítí ochromeni. Jsou zavaleni množstvím zpráv ze seznamovacích aplikací. A když si i přes velkou snahu do půlky února nikoho nenajdou, mohou být i silně zklamaní či frustrovaní.

Expertka doporučuje pohlížet na Valentýna jako na obyčejný den v roce a zaměřit se spíše na pomalé a záměrné randění.

Domů
Sdílet
Diskuse