Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. února 2024 12:31
Čas čtení 0:56
Monika Růžičková

Nejchaotičtější módní přehlídka všech dob? Na kodaňském týdnu módy se děly bizáry

Nejchaotičtější módní přehlídka všech dob? Na kodaňském týdnu módy se děly bizáry
Zdroj: Insagram / @paolina_russo
MÓDA
Uložit Uložené

Londýnská značka Paolina Russo představila již druhou módní přehlídku na kodaňském týdnu módy, nejednalo se však o klasickou podívanou, nýbrž o bizarní přehlídku plnou padajících modelů a balónků.

Celou přehlídku uspořádaly designérky Paolina Russo a Lucile Guilmard, které v minulosti získaly prestižní Zalando Visionary Award. Druhá kolekce s názvem Cul-de-Sac představila ikonické pletené zboží, přehlídku se však dámy rozhodly pojmout trochu jinak.

Doporučeno
Budou tyhle boty do půl roku nosit všichni? Spojení sneakersů a polobotek válcuje internet Budou tyhle boty do půl roku nosit všichni? Spojení sneakersů a polobotek válcuje internet 29. ledna 2024 16:00

Místo klasického pochodu po molu byli k vidění padající modelové, kteří do toho ještě skákali a zamotávali se do balónků ve tvaru slunce a zvířat, jež k sobě měli přivázané. Na mole se účinkující proplétali mezi menhiry inspirovanými Stonehenge, na kterých spolupracoval i dánský umělec Esben Weile Kjær.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Vogue (@voguemagazine)

„Naším snem vždy bylo se značkou cestovat, neumíme si ji představit jen na jednom místě,“ uvedla designérka Russo. „Je úžasné, že se nám v Kodani daří rozvíjet komunitu podobně smýšlejících lidí.“

Mladé duo se takto rozhodlo ztvárnit své vyrůstání v prázdných ulicích na předměstí Toronta a na západním pobřeží Francie. Úplety ve stylu Y2K měly kontrastovat s prehistorickým tématem a kladly si za cíl navázat na přehlídku z loňského roku.

V kolekci byly představeny nové modely, jako jsou hravé minisukně s peplum efektem, které se vrství přes kalhoty, a nadčasové zavinovací kardigany. Zimní barevná paleta byla inspirována zemitými tóny a pastelovými odstíny, které vznikají odražením slunce od sněhu. 

Celé představení se setkalo s poměrně smíšenými emocemi, některé onen „wow efekt“ nepřešel ani po skončení přehlídky, jiným přišla absurdní a nazývali ji „nejchaotičtější módní přehlídkou všech dob“. Jestli diváci věnovali větší pozornost pádům, nebo oblečení, se ještě ukáže. 

Domů
Sdílet
Diskuse