Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
8. února 2024 12:30
Čas čtení 0:43
Anna-Marie Hanzlíková

To nejlepší z krátkých filmů. Koukni na kompletní program oblíbeného festivalu

To nejlepší z krátkých filmů. Koukni na kompletní program oblíbeného festivalu
Zdroj: Prague shorts / propagační materiál
FILMY A SERIÁLY ČESKÉ FILMY FESTIVALY FILM FILMOVÝ FESTIVAL V CANNES MEZINÁRODNÍ FILMOVÝ FESTIVAL V KARLOVÝCH VARECH
Uložit Uložené

Na festival Prague Shorts se můžeš těšit mezi 28. únorem a 3. březnem. Promítat se bude v pražských kinech Světozor, Bio Oko, Atlas a v kině Pilotů.

Těšit se můžeš na ty největší pecky ze světa krátkých filmů. Mezi zahajovací filmy organizátoři*organizátorky zařadili Zvláštní způsob života, který zazářil loni v Cannes. Hrají v něm mimo jiné Ethan Hawke a Pedro Pascal, jehož můžeš znát ze Hry o trůny nebo Narcos.

Doporučeno
Žvýkat a pak vyplivnout? Veronika Žilková promluvila o zvláštní hubnoucí metodě, nutriční terapeutka před ní varuje Žvýkat a pak vyplivnout? Veronika Žilková promluvila o zvláštní hubnoucí metodě, nutriční terapeutka před ní varuje 7. února 2024 16:30

Pokud jsi milovníkem*milovnicí bizáru, oceníš komponovaný večer Brutal Relax Show 29. února. V komponovaném programu béčkových, parodických, bizarních a ztřeštěných snímků uvidíš třeba horor Čerstvá krev s Clarou McGregor, která se objevila například ve filmu Kryštůfek Robin. Dokument Jana Soldata Mrtě smrtí zase ukazuje přes sedmdesát scén, ve kterých postavy dramaticky umírají.

Dnes zveřejněný program mezinárodní soutěže zahrnuje dvacet sedm filmů oceněných mimo jiné na festivalech v Cannes, Berlíně i Locarnu. Samotný festival pak pořádá tým filmového festivalu v Karlových Varech.

Kompletní program najdeš na stránkách festivalu.

Krátký film
Formát krátkého filmu spočívá v délce, která nikdy nepřesahuje třicet minut. Na Pragueshorts Film Festival můžeš zhlédnout hrané, dokumentární a animované kraťasy, jak se jim někdy přezdívá.

Máš do Prahy daleko? Festival běží i online. Na VOD platformě KVIFFTV si vybrané filmy budeš moct od 3. do 17. března přehrát online.

Domů
Sdílet
Diskuse