Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš článek:
Nejlepší palačinky na světě: Mezi nejoblíbenějšími se umístilo i Česko

7. Bliny

Tradiční ruské palačinky bliny se připravují z mouky, vajec, mléka, droždí a špetky soli. Nejznámější verzí těchto palačinek podobných lívancům je slaná verze s rybími jikrami nebo kaviárem. Připravit se může i sladká verze s kondenzovaným mlékem nebo džemem.

Bliny.
Bliny. Zdroj: Flickr/ stu_spivack/ volně k užití

6. Crespelle alla Valdostana

Crespelle alla Valdostana je italská specialita. Palačinky plněné sýrem fontina a šunkou se srolují a vyskládají do zapékací misky. Nakonec se posypou dalším sýrem, zalijí bešamelovou omáčkou a nechají se zapéct. Tento pokrm se skvěle hodí k vínu nebo jako příloha ke grilovanému masu.

5. Crêpes Normande

Crêpes Normande jsou palačinky plněné orestovanými jablky na másle se skořicí a cukrem. Tento francouzský sladký pokrm se podává se šlehačkou, zmrzlinou nebo karamelovým sirupem.

4. Khanom khrok

Thajský dezert khanom khrok se může nazývat jako palačinka, pudink nebo dort. Připravuje se z rýžové mouky a kokosového mléka. Náplní je krémové a lehce slazené kokosové mléko. Do náplně se přidává i nakrájená jarní cibulka, dýně nebo kukuřice.

Khanom khrok.
Khanom khrok. Zdroj: Wiki Commons/ MOs810/ volně k užití
Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 2 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse