3. Jianbing
Oblíbená čínská snídaně jianbing je tenká palačinka, jejíž těsto se vyrábí z mouky z mungo fazolí, černých fazolí nebo pšeničné mouky. Palačinka je obvykle přelitá vejci, ochucená pikantními omáčkami a plněná jarní cibulkou, koriandrem nebo ředkvičkami. Plnit se může i masem. Pro extra křupavost se přidávají tenké plátky vyrobené z těsta.
2. Kaiserschmarrn
Kaiserschmarrn známý i jako císařský trhanec je rakouský dezert z nadýchané palačinky, která je na talíři roztrhaná na kusy. Podává se se švestkovým kompotem nebo džemem z jablek nebo jiného ovoce. Kaiserschmarrn je také bohatě posypaný moučkovým cukrem.
1. Crêpes
Crêpes pochází z francouzské oblasti Bretaň. Tyto tenké palačinky se plní různými sladkými náplněmi, jako je džem, ovoce, čokoláda, a podávají se se šlehačkou. Připravit se můžou i ve slané variantě a plnit se sýrem, špenátem nebo masem. Tyto palačinky se staly oblíbené nejen ve Francii, ale i všude po světě.