Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš poslední stranu článku:
Nejlepší palačinky na světě: Mezi nejoblíbenějšími se umístilo i Česko

3. Jianbing

Oblíbená čínská snídaně jianbing je tenká palačinka, jejíž těsto se vyrábí z mouky z mungo fazolí, černých fazolí nebo pšeničné mouky. Palačinka je obvykle přelitá vejci, ochucená pikantními omáčkami a plněná jarní cibulkou, koriandrem nebo ředkvičkami. Plnit se může i masem. Pro extra křupavost se přidávají tenké plátky vyrobené z těsta.

Jianbing.
Jianbing. Zdroj: Flickr/ Kirk K/ volně k užití

2. Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn známý i jako císařský trhanec je rakouský dezert z nadýchané palačinky, která je na talíři roztrhaná na kusy. Podává se se švestkovým kompotem nebo džemem z jablek nebo jiného ovoce. Kaiserschmarrn je také bohatě posypaný moučkovým cukrem.

Kaiserschmarrn, císařský thanec.
Kaiserschmarrn, císařský thanec. Zdroj: Flickr/ Region Katschberg Lieser-Maltatal/ volně k užití

1. Crêpes

Crêpes pochází z francouzské oblasti Bretaň. Tyto tenké palačinky se plní různými sladkými náplněmi, jako je džem, ovoce, čokoláda, a podávají se se šlehačkou. Připravit se můžou i ve slané variantě a plnit se sýrem, špenátem nebo masem. Tyto palačinky se staly oblíbené nejen ve Francii, ale i všude po světě.

Crêpes.
Crêpes. Zdroj: Flickr/ Garrett Ziegler/ volně k užití
Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 3 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse