Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. února 2024 15:10
Čas čtení 0:36
Anna-Marie Hanzlíková

Česko má mistryni světa v ledolezení. Aneta Loužecká ovládla i hodnocení světového poháru

Česko má mistryni světa v ledolezení. Aneta Loužecká ovládla i hodnocení světového poháru
Zdroj: Profimedia
SPORT HOROLEZENÍ OSOBNOSTI ČESKÉHO SPORTU
Uložit Uložené

Aneta Loužecká získala zlato v ledolezení na rychlost v kanadském Edmontonu a stala se z ní mistryně světa.

Třiadvacetiletá rodačka z Kralup letos zazářila i jinde. „Anetce se díky letošní úžasné konzistenci a skvělým výkonům během celé sezony podařilo vyhrát také ZLATO v hodnocení celého světového poháru,“ píše Český horolezecký svaz.

Doporučeno
Ani Oppenheimer, ani Barbie. Tyhle filmy se loni nelegálně stahovaly ze všech nejvíc Ani Oppenheimer, ani Barbie. Tyhle filmy se loni nelegálně stahovaly ze všech nejvíc 22. února 2024 9:05

„Ještě se mi to nepovedlo vstřebat, myslím, že to, že budu mistryní světa, je něco, o čem jsem se nikdy neodvažovala ani snít,“ uvedla sama Loužecká na svých sociálních sítích

Loužecká bodovala v disciplíně zvané lezení na rychlost. Jak to vypadá, se můžeš podívat ve videu níže:

Česká sportovkyně za sebou i další úspěchy. Je držitelkou zlaté medaile z Mistrovství České republiky v lezení na obtížnost. Na Evropském poháru vybojovala v sezoně 2020/21 stříbro, o dva roky později bronz. V obou případech šlo opět o disciplínu lezení na obtížnost.

Aneta kromě vrcholového sportu také pracuje na plný úvazek v pražské zoologické zahradě. O práci, náročných trénincích i největších snech české sportovní naděje si můžeš přečíst na webu Českého horolezeckého svazu.

Domů
Sdílet
Diskuse