Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. března 2024 16:01
Čas čtení 1:14
Anna Peclová

Pět tipů na novinky na streamovacích službách. Katastrofální justiční omyl v kauze zneužívání dětí i napínavý thriller

Pět tipů na novinky na streamovacích službách. Katastrofální justiční omyl v kauze zneužívání dětí i napínavý thriller
Zdroj: Disney/propagační materál
FILMY A SERIÁLY AMAZON PRIME VIDEO FILM HBO SERIÁLY NEJLEPŠÍ SERIÁLY NETFLIX NETFLIX FILMY NETFLIX SERIÁLY NOVÉ FILMY NA NETFLIXU NOVÉ SERIÁLY PROGRAM DISNEY+
Uložit Uložené

Přinášíme pět tipů na novinky na streamovacích službách. Dokumenty, historické seriály i thrillery. Vybere si každý!

Případ Outreau: Francouzská noční můra

Netflix přinesl novinku Případ Outreau: Francouzská noční můra. Dokumentární seriál o čtyřech dílech popisuje skutečný případ z roku 2001, který otřásl celou Francií. V kauze zneužívání dětí došlo ke katastrofálnímu justičnímu omylu, který se zapsal do francouzských dějin jako jeden z největších skandálů. Upozorňujeme, že tento příběh je jen pro otrlé.

Případ Outreau: Francouzská noční můra
Zdroj: Netflix

Zlomové okamžiky: Atomová bomba a studená válka

Před pár dny měla na Netflixu premiéru také dokumentární série Zlomové okamžiky: Atomová bomba a studená válka. Pomocí autentických výpovědí a komentářů světových osobností podrobně zkoumá zákulisí studené války i to, jak ovlivnila současný svět. Seriál má celkem devět dílů. Pokud máš v oblibě historické dokumenty, tento počin by tě neměl minout.

Zlomové okamžiky: Atomová bomba a studená válka
Zdroj: netflix

Šógun 

Na platformě Disney+ jsou k dispozici první čtyři díly historického seriálu Šógun, ten zatím poslední vyšel teprve před pár dny. Originální adaptace románu Jamese Clavella se odehrává v Japonsku v roce 1600 na prahu občanské války. Epizod bude celkem deset. Další díl bude mít premiéru v úterý 19. března. Naši recenzi tohoto skvělého seriálu si můžeš přečíst zde.

Šógun.
Šógun. Zdroj: Disney+

Uvidíme se v jiném životě

Další novinkou na Disney+ je šestidílný španělský kriminální seriál Uvidíme se v jiném životě, vycházející ze stejnojmenné knihy Manuela Jaibose, kterou napsal na základě rozhovoru s Gabrielem Montoyou Vidalem.

Doporučeno
KVÍZ: Jak dobře znáš seriály ze školního prostředí? KVÍZ: Jak dobře znáš seriály ze školního prostředí? 26. dubna 2024 12:01

Příběh vypráví o rozsáhlém bombovém útoku, ke kterému došlo v březnu roku 2004 v Madridu. V deseti nastražených batozích ve vlacích explodovalo přes deset kilogramů dynamitu a zabilo 191 lidí a více než 1800 jich zranilo. K útoku se tehdy přihlásila islámská teroristická organizace, jejíž součástí byl právě Vidal, který pomáhal bomby na daná místa roznášet.

Uvidíme se v jiném životě
Zdroj: The Walt Disney Company

Žena ve zdi 

Na platformách Apple TV a Prime Video je nově ke zhlédnutí britský thriller Žena ve zdi. Šestidílný seriál vypráví o ženě, která se probudí a objeví ve svém domě mrtvolu, aniž by tušila, jak se tam dostala. Spolu s dublinským detektivem tedy pátrá po tajemstvích maloměsta.

Žena ve zdi
Zdroj: Apple TV
Domů
Sdílet
Diskuse