Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je vytvořen v rámci mediální spolupráce se společností Pohoda Festival.
27. března 2024 13:00
Čas čtení 3:05

Festival Pohoda ovládnou Pendulum, Peggy Gou nebo Skepta. Podívej se, kdo další doplní line-up

Festival Pohoda ovládnou Pendulum, Peggy Gou nebo Skepta. Podívej se, kdo další doplní line-up
Zdroj: Pohoda Festival
KULTURA FESTIVALY
Uložit Uložené

Letošní Pohoda slibuje pořádnou nálož koncertů.

O víkendu od 11. do 13. července se na letišti v Trenčíně koná další ročník oblíbeného festivalu Pohoda. Můžeš se těšit na světové interprety, v jejichž čele bude stát Peggy Gou, Queens of the Stone, rapper Skepta nebo Pendulum.

Festival Pohoda byl na prestižních festivalových cenách European Festival Awards 2023 vyhlášen nejlepším středně velkým festivalem (s denní návštěvností od 10 000 do 39 999 lidí) v Evropě. O vítězi rozhodovali v prvním kole návštěvníci a následně odborná porota, která potvrdila, že Pohoda patří mezi nejpopulárnější evropské hudební festivaly. Aktuální ocenění se tak přidává k dalším, která už Pohoda získala v kategoriích „Take a Stand“ a „Award For Excellence And Passion“ v roce 2018 a v kategorii za ekologická řešení v roce 2017.

Jestli chceš letos tenhle vyhlášený festival vyzkoušet na vlastní kůži, můžeš se těšit na bohatý doprovodný program, který zahrnuje divadelní představení, taneční workshopy, vizuální umění, diskuze a spoustu dalšího. A samozřejmě nabitý line-up. Mrkni, která jména se ukážou na pódiu.

nakupuj lístky na pohodu

Peggy Gou

Festival otevře svou párty talentovaná DJka a producentka Peggy Gou, která vystupovala na největších festivalech světa, jako jsou Glastonbury, Coachella, Primavera Sound nebo Sóna. 

Aktuálně se umístila na třetí příčce v BBC Sound of 2024 a získala nominaci na Brit Awards v kategorii „International Song of the Year“ s megahitem „(It Goes Like) Nanana“. Kromě toho obsadila deváté místo v žebříčku top 100 DJs 2023 magazínu DJ Mag.

Skladby Peggy Gou jsou chytlavé a plné pozitivní energie. Stala se rychle populární díky jedinečnému stylu, ve kterém kombinuje house, techno, elektro a elementy tradiční korejské hudby. 

Peggy Gou
Zdroj: Pohoda Festival

Queens of the Stone Age

Americká kapela Queens of the Stone Age má na kontě devět nominací na ceny Grammy. Vydala osm studiových alb, která jí zabezpečila množství dalších nominací a různých prestižních ocenění. Její songy „No One Knows“, „Go With Flow“, „Little Sister“ nebo „The Lost Art Of Keeping A Secret“ už patří k ověřené klasice. 


Queens of the Stone Age vznikli v roce 1996, když se rozpadla kapela Kyuss, ve které účinkoval zpěvák Josh Homme. V kapele od jejího vzniku působili respektovaní hudebníci, jako například Dave Grohl z Nirvany a Foo Fighters, zpěvák Mark Lenegan či bubeník Joey Castillo.

Kytarové riffy a hlas zpěváka Joshe Homma patří k tomu nejlepšímu, co se na rockové scéně zrodilo za poslední dekády. Tenhle koncert bude na Pohodě patřit k vystoupením, která si určitě užiješ.

Queens of the Stone Age
Zdroj: Pohoda Festival

Skepta

Dalším jménem letošní Pohody je rapper Skepta. Tenhle veterán grime scény je mezinárodně uznávaným umělcem a zástupcem britského hip-hopu. Dobrou zprávou je, že letos plánuje vydat album „Knife and Fork“, takže se na Pohodě můžeš těšit na nové skladby.

Největší zlom v kariéře pro Skeptu nastal v roce 2016, kdy vydal své čtvrté album „Konnichiwa“. Zabodovalo totiž nejen u posluchačů, ale také u kritiků. Skepta za něj dostal prestižní cenu Mercury Prize a album získalo druhé místo v britské hitparádě. Hostovali na něm například Pharrell Williams, Wiley, Chip a Young Lord. Velký úspěch v této hitparádě znovu zaznamenal v roce 2019 s pátým albem „Ignorance Is Bliss“ a v roce 2020 s kolaboračním albem „Insomnia“.

Skepta
Zdroj: Pohoda Festival

Pendulum

Na Pohodě 2024 vystoupí také Pendulum. Jedna z nejznámějších drum'n'bassových kapel 21. století dorazí na trenčínské letiště v kompletní kapelové live sestavě. Jedná se o návrat po 15 letech, takže můžeš očekávat pořádnou drum'n'bass smršť zabalenou do rockové energie.

Seskupení z Austrálie už několik let působí v Británii. Jejich debutové album „Hold Your Color“ se stalo kultovní nahrávkou. Určitě budeš znát songy „Tarantula“ nebo „Slam“. Nedávno vydali nové album „Anima“, kde najdeš třeba spolupráce s Bullet For My Valentine a Scarlxrd.

Pendulum
Zdroj: Pohoda Festival

James Blake

Dalším velkým jménem je jeden z aktuálně nejžádanějších zpěváků a producentů světové hudební scény, James Blake. Umělec má na kontě velké množství nominací na prestižní ceny včetně Grammy, Brit Awards nebo Mercury Prize, přičemž Grammy a Mercury Prize i získal. O jeho popularitě svědčí spolupráce s hudebníky a hudebnicemi, jako jsou Beyoncé, Kendrick Lamar, Jay-Z, Travis Scott, Rosalía, RZA, Brian Eno, Bon Iver, Miley Cyrus nebo Frank Ocean a Vince Staples.

James Blake s každým albem posouvá hranice své tvorby a míchá styly jako soul, dubstep, R&B, elektroniku, hip-hop a experimental, které doplňuje o svůj nezaměnitelný vokál. Na festivalu zahraje i své nové songy, v nichž se vrací ke klubovému, tanečnějšímu zvuku.

James Blake
Zdroj: Pohoda Festival

Line-up doplňují další zvučná jména

Kromě zmíněných hudebních hvězd se na festivalovém pódiu ukáže i velká řádka dalších interpretů, mezi nimi například Black Pumas, Morcheeba, The Armed, Jockstrap, DEADLETTER, Aquaserge, Pražský výběr, Para, Le Payaco, Berlin Manson, Katazia, Sunbrella, Saténové ruky, LA Priest, Noname, Genesis Owusu a spousta dalších jmen zahraniční i domácí scény. Kompletní line-up a další podrobnosti najdeš na webovkách festivalu www.pohodafestival.sk.

festivaly, Pohoda
Zdroj: Pohoda Festival
Domů
Sdílet
Diskuse