Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. března 2024 12:01
Čas čtení 0:46
Veronika Ábelová

Christopher Nolan za své zásluhy získá rytířský titul. Jeho manželka bude mít hodnost dámy

Christopher Nolan za své zásluhy získá rytířský titul. Jeho manželka bude mít hodnost dámy
Zdroj: Warner Bros.
ZAJÍMAVOSTI CHRISTOPHER NOLAN
Uložit Uložené

Oscarový režisér Christopher Nolan se svou ženou získají rytířský titul a hodnost dámy. Britská vláda je tak ocení za přínos kinematografii.

Britská vláda tuto velkou událost oznámila ve čtvrtek ve svém prohlášení. Jejich uznání přichází poté, co film Oppenheimer získal při předávání Oscarů sedm cen, a to i za nejlepší film a režii. Kromě toho sklidil film o životě otce atomové bomby J. R. Oppenheimera nevídaný finanční úspěch a získal i řadu dalších ocenění. Již dříve byl Nolan nominovaný na Oscary za filmy Dunkerk, Memento a Inception.

Vyznamenání se rozdávají pouze dvakrát do roka, a to k Novému roku a při narozeninách krále Karla III., který je sám uděluje. Někdy se vyznamenání udělují při zvláštních příležitostech, jako jsou sportovní nebo umělecké úspěchy. Pocty jsou udělovány na ceremonii v Buckinghamském paláci panovníkem Spojeného království.

Christopher Nolan pochází z Londýna a se svou manželkou se seznámil na londýnské univerzitě. Společně pracují a také provozují produkční společnost Syncopy. Mají čtyři děti. Christopher má také bratra Jonathana, jenž s ním pracoval jako scenárista na několika předchozích počinech a letos uvede svůj nový seriál Fallout na Amazon Prime Video.

Domů
Sdílet
Diskuse