Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
10. dubna 2024 15:38
Čas čtení 0:50
Veronika Ábelová

Hra Scrabble mění po 75 letech pravidla. Má být pro všechny přístupnější a spojovat

Hra Scrabble mění po 75 letech pravidla. Má být pro všechny přístupnější a spojovat
Zdroj: PxHere/ Suzy Hazelwood/ volně k užití
ZAJÍMAVOSTI NEJLEPŠÍ HRY
Uložit Uložené

Oblíbená desková hra se slovy Scrabble bude nyní dostupnější i pro ty, kteří si ve slovních hrách příliš nevěří. Mattel totiž přišel s novinkou Scrabble Together.

Desková hra proslavená po celém světě Scrabble funguje od roku 1938. V průběhu let se měnila pouze slova, která se do slovníku přidávala podle vývoje jazyka. Deska hry po celé roky zůstala vždycky stejná. Teď ale nastane změna.

Doporučeno
Tohle je nový žebříček popularity britské královské rodiny. Kdo je nejoblíbenější? Tohle je nový žebříček popularity britské královské rodiny. Kdo je nejoblíbenější? 10. dubna 2024 12:32

Scrabble chystá vytvořit herní desku pro ty, kteří hru považují za složitou. Nová zjednodušená verze bude vytištěna na zadní straně s názvem Scrabble Together. Důvod změny vysvětlil i její výrobce Mattel, který chce tímto vytvořit dostupnější hru pro každého, koho slovní hry děsí.

Ke změně se vyjádřil i viceprezident a vedoucí globálních her společnosti Mattel Ray Adler. „Scrabble opravdu obstál ve zkoušce času jako jedna z nejpopulárnějších deskových her v historii a chceme zajistit, aby hra byla i nadále dostupná pro všechny hráče,“ řekl. Dále popsal, že Scrabble Together je ideální volbou pro ty, kteří si myslí, že pro ně slovní hry nejsou. „Díky týmové a rychlejší hře Scrabble Togehter pokračuje oslava slov stejně jako v klasické verzi. Díky nové, dynamické a kooperativní hře je přístupnější a spojuje lidi,“ dodal.

Rozdíl mezi klasickou verzí a Scrabble Together je v bodování i ve spolupráci s ostatními hráči a hráčkami. Systém bodování je jednodušší a soutěžící pracují v týmu, aby dokončili svou cílovou kartu. Na rozdíl od klasické verze mezi sebou lidé nesoutěží o nejvyšší skóre.

Anketa:
Co ty a Scrabble?
Miluju tuhle hru.
Nebaví mě.
Nikdy jsem to nehrál*a.
Miluju tuhle hru.
70 %
Nebaví mě.
15 %
Nikdy jsem to nehrál*a.
15 %
Domů
Sdílet
Diskuse