Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
15. dubna 2024 12:14
Čas čtení 1:50
Veronika Ábelová

Lidé s tímto povoláním nejvíce podvádí ve vztazích. Některé pozice tě možná překvapí

Lidé s tímto povoláním nejvíce podvádí ve vztazích. Některé pozice tě možná překvapí
Zdroj: Pexels/Katerina Holmes/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI PRÁCE SPOLEČNOST VZTAHY
Uložit Uložené

Odbornice na vztahy Tracey Cox odhalila, že lidé v těchto zaměstnáních tě nejspíše podvedou.

Tracey Cox v článku pro magazín DailyMail uvádí, že až 85 procent podvádění partnera nebo partnerky začíná na pracovišti. Podle ní k tomu láká pokušení, příležitost a nuda, která zvyšuje šance na podvádění. Uvádí, že jedna ze studií zjistila, že se k podvádění s kolegou nebo kolegyní přizná každý pátý zaměstnanec.

Doporučeno
StarDance odtajnilo první soutěžící. Kdo si zatančí ve 13. řadě? StarDance odtajnilo první soutěžící. Kdo si zatančí ve 13. řadě? 15. dubna 2024 8:03

Důvodem podvádění může být trávení času na pracovišti v pozdních hodinách nebo pracovní večírky, které podněcují pokušení. Lidé ale podvádí z různých důvodů, ať už je to stres, nebo práce daleko od domova.

Odbornici na vztahy Tracey Cox se podařilo sestavit seznam zaměstnání, ve kterých lidé pravděpodobně nejčastěji podvádí. Upozorňuje ale na to, že všichni nejsou stejní.

Piloti a letová posádka

Piloti vzbuzují velký respekt už tím, že jsou zodpovědní za lidské životy. Podle Tracey Cox k nim vzhlíží letecká posádka, která je většinou mladá a atraktivní. Největším faktorem podvádění v tomto zaměstnání je příležitost. Piloti a pilotky jsou díky své práci daleko od svých partnerů nebo partnerek, rodiny i přátel, kteří je v tomto případě nemohou spatřit s někým jiným. Stejně tak je i malá šance, že je později odhalí.

Život pilotů, pilotek a letové posádky je ale také osamělý. Podle Tracey Cox dlouhé časové úseky daleko od partnerů nebo partnerek vyvolávají sexuální frustraci. To je další důvod, proč toto zaměstnání převládá na mnoha seznamech nevěr.

Lékařský a zdravotnický personál

Dalším zaměstnáním je to lékařské. Náročné povolání, při kterém lidé rozhodují o lidských životech, ale vytváří i určitou míru sebevědomí. Neočekávané plány a stresující situace mohou poskytovat omluvu pro milostnou aféru. Důvodem nevěry lékařského a zdravotnického personálu je touha a pokušení.

lekár
Zdroj: Pexels/Karolina Grabowska/na voľné použitie

Podnikatelé a podnikatelky

Podle odbornice mají lidé v podnikatelské sféře vysoké skóre nevěr. Rádi si věci dělají po svém, a to platí i v jejich milostném životě.

Bankéři a lidé, kteří pracují ve vysokých financích

Lidé z bankovního, investičního a obchodního sektoru se častěji dopouštějí neetického chování. A tím mají větší sklon k podvodům. Vysoká konkurence v prostředí financí je příčinou riskantního chování za cílem zvýšit zisk. Podle Tracey Cox jsou finanční podvody krůčkem k podvádění v osobních vztazích. Uvádí také, že ve finančním prostředí existuje silný pocit nároku, že když tvrdě pracuji, zasloužím si mít, co chci.

Učitelé a učitelky

Posledním zaměstnáním jsou učitelé a učitelky, což pro někoho může být překvapivé. Pracují ve stresujícím prostředí a jsou na ně kladeny vysoké nároky. Na úkor toho může toto povolání vyvolat vysokou úroveň frustrace a nízké sebevědomí. Spousta vyučujících také zažívá syndrom vyhoření a nespokojenost se svou kariérou, což se může přenést i do jejich osobních životů. Podle Tracey Cox vzrušení a projev pochopení vedou k tomu, jak se s těmito pocity vyrovnat.

Doporučeno
Jak zvládnout práci z domova a nezbláznit se z ní Jak zvládnout práci z domova a nezbláznit se z ní 25. dubna 2024 11:00

Mnozí z nich se cítí izolovaní nebo bez podpory, obzvlášť když partner nebo partnerka nerozumí náročnosti tohoto povolání. Kvůli tomu jsou zranitelnější a hledají oporu jinde.

učitelka, škola
Zdroj: Pexels/na voľné použitie
Domů
Sdílet
Diskuse