Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Tohle jsou nejbizarnější internetové petice. Neuvěříš, co všechno lidi požadovali

Figurka paní Zdeny

Jedním z nejbizarnějších děl je petice požadující výrobu figurky zobrazující paní Zdenu, která se do povědomí Čechů dostala díky legendární reportáži televize Nova, jež pojednávala o jejím boji o holý život pod kořenem stromu v Řídelově na Jihlavsku. 

Doporučeno
ŽEBŘÍČEK: Tohle je pět úplně nejhorších českých pohádek ŽEBŘÍČEK: Tohle je pět úplně nejhorších českých pohádek 24. dubna 2024 7:37

„Žádáme, aby jedenáct hodin hrůzy a beznaděje bylo navždy ztělesněno akční figurkou kořenového vězně – paní Zdeny – a kořenu (který již bohužel není mezi námi), abychom si motivačně připomněli, že se svítáním přijde záchrana, když bouchání do kořene není slyšet,“ stojí v textu. Figurky se však zřejmě nedočkáme, petice totiž získala pouhých 149 podpisů. 

Nemusíš ale smutnit, my jsme objevili e-shop, kde si můžeš pořídit svíčku nejen paní Zdeny, ale i Jirky Káry nebo Svartyho.

Předskokankou na Svatbě byla Zdena.
Předskokankou na Svatbě byla Zdena. Zdroj: Refresher/Alena Julie Novotná

Kde domov můj je nuda 

Změnu současné české státní hymny má za cíl další petice, jejíž autoři by rádi píseň Kde domov můj vyměnili za rapovou skladbu Fiends od OG PAV & NAUME. „Současná hymna Kde domov můj pochází z 19. století a neodráží tak plně realitu 21. století. Píseň Fiends od OG PAV & NAUME je moderní a silná skladba, která oslavuje svobodu, individualitu a sílu lidského ducha,“ píše se v textu petice, kterou do dnešního dne podepsalo 315 lidí. 

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse