Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. května 2024 v 17:05
Čas čtení 0:45
Karolína Fejtová

Z Eurovize vyhodili Nizozemce. Údajně vyhrožoval člence štábu

Z Eurovize vyhodili Nizozemce. Údajně vyhrožoval člence štábu
Zdroj: TASR/AP
HUDBA EUROVIZE
Uložit Uložené

Nizozemec Joost Klein se nezúčastní sobotního finálového večera Eurovize. Co se stalo a jak bude finále vypadat?

„Švédská policie vyšetřuje oznámení ženské členky produkčního týmu kvůli incidentu po jeho vystoupení ve čtvrtečním semifinále,“ uvedla Evropská vysílací unie pro Eurovoix. Vyšetřování zabere čas, a tak není možné, aby se Klein soutěže zúčastnil.

K incidentu mělo dojít ve čtvrtek. „Vyšetřujeme muže kvůli nezákonným výhrůžkám. Mělo k nim dojít v aréně v Malmö,“ citují Novinky policejní mluvčí Evelinu Olsson.

Jak bude finále vypadat?

Všichni soutěžící si ponechají své číslo. Číslo pět, pod kterým mělo vystupovat Nizozemsko, zůstane bez písně, celkem jich při finále tedy zazní 25. Joost Klein nezíská žádné body, což zamíchá s bodováním ostatních.

„Například pokud se Nizozemsko umístilo na 9. místě u národní poroty v dané zemi, píseň na 10. místě se nyní umístí na 9. místě a obdrží 2 body a píseň, která se dříve umístila na 11. místě, se nyní umístí na 10. místě a obdrží 1 bod,“ vysvětluje Eurovize.

Nizozemští diváci mohou stále hlasovat a výsledek jejich poroty je stále platný. Linka pro píseň 5 bude zablokována, pokud se pro ni někdo pokusí hlasovat, tak jeho hlasy nebudou započítány, ale je možné, že diváci budou zpoplatněni. „Nizozemsko se na výsledkové tabuli neobjeví,“ dodala Eurovize.

Domů
Sdílet
Diskuse