Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Samosběr květin. Přinášíme ti seznam míst, kam se za ním vypravit

Z lásky kvetu

Na Valašsku nabízí samosběr farma Z lásky kvetu. Abys mohl*a přijet, stačí se objednat na stránkách. Náruč přibližně čtyřiceti květin, které si můžeš odnést, tě vyjde na 1 500 korun.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Z lásky kvetu (@zlaskykvetu)

Zahradní kvítí

V Brně se vyprav na farmu Zahradní kvítí. Samosběr tu vyjde na 1 750 korun. Výhodou je, že množství není omezeno, nastříhat si můžeš všechno, co se ti do kyblíku vejde, služeb navíc mohou využít i nadcházející nevěsty. Nabídka se mění také v závislosti na sezóně. Záběr mají v Brně opravdu široký, koukni se na stránky, kde najdeš i volné termíny.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Květinová farma v Brně, Bohunicích (@zahradni_kviti_brno)

Květinová farma Pod Smrkem

V úbočí Jizerských hor zamiř na farmu Pod Smrkem. Nabídku ocení obzvláště nevěsty, na které se tady orientují. Navíc stačí pouze napsat termín, ve který by se ti hodilo přijet. Za dva kýbly tu dáš 2 500 korun, objem ale lze po domluvě navýšit.

Vitentplant

Kousek u CHKO Křivoklátsko najdeš prodejní zahradu a biofarmu Vitenplant. Ta nabízí nejbližší samosběr 29. června, možná je i individuální domluva. Odneseš si asi 50 až 70 stonků, v ceně je i workshop o květinové péči či vazbě kytic. Celé tě to vyjde na 950 korun.

Mapa

Pokud máš všechno daleko, koukni ještě na mapu sestavenou portálem Ze Záhonku, na které autorka vyznačila české a slovenské květinové farmy a květinářství, které používají lokální květiny. Ne všechny nabízí zmiňovaný samosběr, ale až budeš pořizovat květinu, zkus mrknout nejdříve sem, lokální vyjde planetu i tvoje svědomí vždycky lépe.

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse