Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. května 2024 v 13:38
Čas čtení 0:59
Radoslava Juračková

iPhone budeš moct ovládat očima. iOS 18 přinese nové revoluční funkce

TECH IPHONE
Uložit Uložené

Některé novinky byly představeny v tiskové zprávě, ale celý systém bude prezentován na konferenci v červnu tohoto roku.

Apple v tiskové zprávě odhalil první vylepšení, na která se můžeš těšit v novém iOS 18. Všechny funkce nového operačního systému budou odhaleny na konferenci WWDC, která se koná od 10. do 14. června 2024.

Novinky pro osoby s tělesným postižením

Ohlášené novinky potěší i osoby se zdravotním postižením. Jednou z nich je tzv. eye tracking, díky němuž budou moci lidé s tělesným postižením ovládat svůj smartphone očima. Fungovat bude prostřednictvím přední kamery.

Nový iOS přináší revoluci v poslechu hudby i pro osoby se sluchovým postižením. Bude fungovat u skladeb v Apple Music a spočívá v tom, že hudba vytváří různé vibrace nebo pocity, takže je možné hudbu fyzicky vnímat.

Přidána bude také funkce Poslech atypické řeči. Tato funkce rozpoznává ještě složitější řeč a je určena pro ty, kteří trpí poruchami řeči. Díky vylepšením a strojovému učení je systém citlivější a dokáže porozumět i přes řečové bariéry. V Siri si budeš moci zaznamenat různé zkratky, které běžně používáš. Software se je naučí a ty je můžeš používat k zadávání zjednodušených pokynů a příkazů.

iOS 18iOS 18
Zobrazit galerii
(2)

V autě už ti nebude špatně

Mnoho uživatelů chytrých telefonů trpí při cestování v dopravních prostředcích nevolností. Pokud v těchto případech také zažíváš nevolnost, jistě tě tato zpráva potěší. Funkci Vehicle Motion Cues, která se skládá z pohyblivých bodů na displeji, budeš moci zapnout ručně nebo automaticky.

Doporučeno
Vybíjí se ti v zimě iPhone rychleji? Díky těmto tipům vydrží déle nabitý Vybíjí se ti v zimě iPhone rychleji? Díky těmto tipům vydrží déle nabitý 11. prosince 2023 v 12:00

Mění směr jízdy podle toho, jakým směrem se vozidlo pohybuje, a reaguje i na brzdění. Člověk by se tak měl cítit přirozeněji a necítit se v důsledku toho zle.

iOS 18iOS 18
Zobrazit galerii
(2)
Domů
Sdílet
Diskuse