Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. června 2024 v 8:40
Čas čtení 1:08
Anna-Marie Hanzlíková

Plánuješ v létě zmizet a pracovat z pláže? Vybíráme nejdostupnější destinace

Plánuješ v létě zmizet a pracovat z pláže? Vybíráme nejdostupnější destinace
Zdroj: Pixabay/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI CESTOVÁNÍ
Uložit Uložené

Sbalit se, vzít si notebook, nahlásit home office a na léto se odklidit na tři měsíce někam do vilky u moře. Kdo z nás by to nechtěl? Kde ale v sezóně hledat něco, co ti nezruinuje peněženku?

Výběr dostupných evropských destinací sestavil server Euronews. My jsme pro tebe ještě vyhledali ceny na Airbnb, kde jsme se odpíchli od nejlevnějších pokojů, ceny tak považuj za orientační.

Pobřeží Adriatic, Budva, Černá Hora

Tohle balkánské pobřeží ještě není tak objevené, ale zase dost na to, aby tu existovala infrastruktura pro nomády: po okolí najdeš několik coworků. Můžeš si užít krásné pláže v okolí Galiji, ale také vyrazit autem do nedalekých hor, pokud spíše než plážovému válení dáváš přednost turistice. Hiky si užiješ v národních parcích Durmitor nebo v okolí jezera Skadar či kaňonu Pluzine.

Cena ubytování za měsíc: od 15 tisíc korun

Ochridské jezero, Severní Makedonie

Severní Makedonii teď vybírá řada cestovatelů a cestovatelek. Lákají je tam hlavně ceny, které jsou proti tradičním destinacím, jako je Itálie nebo Španělsko, neporovnatelné. Euronews také připomínají, že krátkodobý pronájem tu zatím neškodí místním tak jako v profláknutých evropských městech. V samotném městečku Ochrid pak už také najdeš coworkingová centra uzpůsobená pro home office.

Cena pokoje za měsíc: od šesti tisíc korun

Bělehrad, Srbsko

Pokud preferuješ spíše město, můžeš v létě i ušetřit. Vnitrozemská balkánská metropole totiž vyjde levněji než kdejaký apartmán u moře nebo pláže. Kdyby tě to ale přece jen zlákalo, z Bělehradu k řekám Dunaji nebo Sávě dojedeš cobydup. 

Cena pokoje za měsíc: od deseti tisíc korun

Bansko, Bulharsko

Bansko poslední roky bouchlo jako zimní cíl lyžařů a lyžařek. Pohoří Pirin ale okouzlí i v létě. Na rozdíl od hlavního města se tam neupečeš. Nudou taky neumřeš, protože v sezóně se v okolí koná řada kulturních událostí. Pokud si ale chceš naopak od lidí v horách odpočinout, výletů tam vymyslíš habaděj, oslní tě údolí plné květin i hluboké lesy.

Cena pokoje za měsíc: od pěti tisíc korun

Domů
Sdílet
Diskuse