Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. června 2024 v 12:23
Čas čtení 0:35
Vincenc Novák

Hvězda z Pána prstenů se opřela do Trumpa. Co o něm představitel Gandalfa řekl?

Hvězda z Pána prstenů se opřela do Trumpa. Co o něm představitel Gandalfa řekl?
Zdroj: New Line Cinema
FILMY A SERIÁLY DONALD TRUMP PÁN PRSTENŮ
Uložit Uložené

Britský herec Ian McKellen označil amerického exprezidenta za „jednoho z nejhorších řečníků“.

„Donald Trump je zjevně mnoho věcí, ale jedna věc, kterou není, je skvělý řečník,“ uvedl podle magazínu Deadline McKellen, jenž v kultovní trilogii Pán prstenů ztvárnil roli čaroděje Gandalfa. „Neviděl jsem ho naživo, ale je jedním z nejhorších řečníků v historii,“ dodal McKellen.

Doporučeno
Brumbála a Gandalfa měl hrát stejný herec. Ian McKellen roli v Harrym Potterovi nakonec odmítl kvůli kritice Brumbála a Gandalfa měl hrát stejný herec. Ian McKellen roli v Harrym Potterovi nakonec odmítl kvůli kritice 23. května 2024 v 11:41

Pětaosmdesátiletý herec, který v současnosti vystupuje na divadelním jevišti ve Velké Británii, také řekl, že nynější politici obecně postrádají rétorické schopnosti. 

„Vzpomínám si, jak jsem v šesté třídě odcházel ze školy a jel jsem na kole na náměstí, abych viděl (velšského politika Labouristické strany z 50. let) Aneurina Bevana na volebním shromáždění bez mikrofonu. Žádní takoví skvělí řečníci tu už nejsou, že?“ uvedl. 

Ian McKellen strávil herectvím více než šedesát let svého života. Nedávno prohlásil, že si scénáře vybírá velmi pečlivě, neboť každý může být jeho posledním. Podle svých slov by si rád zahrál Gandalfa v připravovaném filmu The Hunt for Gollum, nedostal však zatím žádnou nabídku. 

Domů
Sdílet
Diskuse