Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
29. července 2024 v 17:53
Čas čtení 0:54
Veronika Ábelová

Marvel zabodoval. Deadpool & Wolverine trhají rekordy na pokladnách kin po celém světě

Marvel zabodoval. Deadpool & Wolverine trhají rekordy na pokladnách kin po celém světě
Zdroj: Marvel Studios/ propagační materiál
FILMY A SERIÁLY DEADPOOL & WOLVERINE FILM FILMY 2024 MARVEL FILMY NOVÉ FILMY
Uložit Uložené

Nová marvelovka je hitem letošního roku. Na pokladnách kin Deadpool & Wolverin celosvětově vydělal přes 438 milionů dolarů. Jedná se o nejlepší mezinárodní a celosvětovou premiéru od roku 2022, kdy do kin vstoupil Avatar: The Way of Water.

Zdá se, že Deadpool & Wolverine mají více než dobře našlápnuto. Film má celosvětově na kontě už přes 438 milionů dolarů. Z toho 205 milionu dolarů putuje z domácích pokladen a zbytek z celého světa.

Doporučeno
Marvel má před sebou nejdůležitější víkend roku. Může Deadpool zachránit MCU? Marvel má před sebou nejdůležitější víkend roku. Může Deadpool zachránit MCU? 26. července 2024 v 17:00

V Německu, Velké Británii, Austrálii, Nizozemí, Hongkongu, Tchaj-wanu zažila kina vůbec největší otevírací víkend tohoto roku. V celé Evropě si film režiséra Shawna Levyho vydělal 94,5 milionů dolarů a dosáhl tak vůbec nejlepšího hodnocení pro americký film s hodnocením R – doprovod s rodiči do 17 let. V rámci superhrdinských filmů bylo uvedení snímku čtvrtým nejlepším vůbec.

Slabší v návštěvnosti byla potom Korea, která i přes velkou fanouškovskou akci s hlavními představiteli filmu Ryanem Reynoldsem a Hughem Jackmanem, vydělala na pokladnách kin jen osm milionů dolarů. Film nebořil rekordy ani v Česku, kde dokonce mírně zaostal za dvojkou. V Číně zažil Deadpool & Wolverin nejlepší premiérový víkend, který vydělal 24 milionů dolarů a získal tak druhé místo po místním hitu Successor. V Latinské Americe film v kinech bodoval s 54,7 miliony dolary. 

Doporučeno
Horor roku míří do českých kin. Nicolas Cage je v něm k nepoznání Horor roku míří do českých kin. Nicolas Cage je v něm k nepoznání 25. července 2024 v 10:31

Silný premiérový víkend zažil i film Já, padouch 4, který si celosvětově vydělal 677,7 milionů dolarů. A premiéru měl i animák V hlavě 2, který v celosvětových tržbách získal 1,5 miliardy dolarů. V hlavě 2 se tak stalo nejvýdělečnějším animákem vůbec a i přes skvělý nástup komiksárny od Marvelu má nakročeno k tomu stát se i nejvýdělečnějším filmem letošního roku.

Domů
Sdílet
Diskuse