Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
11. srpna 2024 v 14:10
Čas čtení 0:46
Radoslava Juračková

Olympijského šampiona z Filipín čeká po návratu domů luxus. Obdrží peníze, byt či bezplatná vyšetření

Olympijského šampiona z Filipín čeká po návratu domů luxus. Obdrží peníze, byt či bezplatná vyšetření
Zdroj: TASR/AP
SPORT LETNÍ OLYMPIJSKÉ HRY 2024 OLYMPIJSKÉ HRY PAŘÍŽ 2024
Uložit Uložené

Mladý medailista si díky úspěchu může užívat královského života.

Filipínský gymnasta Carlos Edriel Yulo patří k nejúspěšnějším sportovcům v historii země. Za dva dny se mu podařilo na olympiádě v Paříži získat dvě zlaté medaile. Jak píše BBC, zlato se Filipíncům dosud podařilo vybojovat jen jednou. Stalo se tak před 100 lety. Sportovce chce země za jeho nevídaný úspěch odměnit mnoha benefity.

Doporučeno
Michel dokumentuje odvrácenou stranu Dubaje. I tady jsou bezdomovci, přeplněné ubytovny a chudoba Michel dokumentuje odvrácenou stranu Dubaje. I tady jsou bezdomovci, přeplněné ubytovny a chudoba 8. srpna 2024 v 7:00

Vláda sportovce ohodnotí v první řadě finančním darem. Dostane v přepočtu zhruba 4 miliony korun. Peníze dostane i od Sněmovny reprezentantů, která jej označila za hrdinu. V hotovosti mu vyplatí v přepočtu zhruba 2,5 milionu korun.

 
 
 
Zobrazit tento příspěvek na Instagramu
 
 
 

A post shared by adidas Philippines (@adidasph)

Jídlo, zdravotní péče a bydlení zdarma

Z úspěchu se radují i obyvatelé země a ti, kteří podnikají nebo provozují služby, se ho rozhodli odměnit také. Yulo si bude moct v některých restauracích do konce života vychutnat jídlo zdarma. Benefit se vztahuje na vybraná jídla jako ramen či kuřecí maso. Od realitní kanceláře dostane do daru třípokojový byt v prominentní lokalitě.

Benefity se týkají i zdraví a vzdělání. University of Mindanao mu nabízí bezplatné studium a jeden z gastroenterologů se chce o jeho zdraví starat už navždy. Nabízí mu pravidelnou péči a pravidelnou kolonoskopii bez úhrady.

Domů
Sdílet
Diskuse