Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
14. srpna 2024 v 14:39
Čas čtení 0:55
Veronika Ábelová

Do kin míří české drama Amerikánka. Vypráví skutečný příběh dívky ze socialistického dětského domova

Do kin míří české drama Amerikánka. Vypráví skutečný příběh dívky ze socialistického dětského domova
Zdroj: Amerikánka/ propagační materiál
FILMY A SERIÁLY ČESKÉ FILMY FILM FILMY 2024
Uložit Uložené

Amerikánka nabídne skutečný příběh o osudu dívky, která vyrůstala socialistickém dětském domově. Autentický snímek bude v kinech už v září.

Viktour Tauš vypráví skrze svůj nový filmový počin skutečný příběh dívky, kterou potkal v 90. letech, kdy on sám byl bezdomovcem. Teď oživil staré vzpomínky a rozhodl se natočit film, který svým příběhem vezme za srdce. Amerikánku ztvární Klára Kitto, Julie Šoucová a Pavla Beretová v různých částech jejího života. Ve filmu si zahrály i děti z dětských domovů, a tak jejich herecké výkony nabraly na autenticitě.

Doporučeno
Známe datum vydání nejočekávanější české hry. Druhé Kingdom Come se mírně zpozdí Známe datum vydání nejočekávanější české hry. Druhé Kingdom Come se mírně zpozdí 15. srpna 2024 v 15:12
Doporučeno
Muzikál Mamma Mia se prý dočká pokračování Muzikál Mamma Mia se prý dočká pokračování 15. srpna 2024 v 10:31
Doporučeno
Wendy's míří do Česka. Kdy si dáš hranatý burger? Wendy's míří do Česka. Kdy si dáš hranatý burger? 15. srpna 2024 v 12:30

Snímek Amerikánka je o dospělé ženě, která se ponoří do své paměti a skládá vlastní příběh opuštěné dívky. Ta má u sebe fotografii otce, který žije v Americe a naději, že se za ním jednou vydá. Ve filmu se dále objeví i Julie Šoucová, Klára Melíšková, Tomas Sean Pšenička nebo Václav Neužil. Zazní i soundtrack v podání Annabelle.

Amerikánka mě ovlivnila v mnoha směrech. Ty děti z děcáků jsou pro mě velkou inspirací, obdivuju je. Přiznám se, že jsem před natáčením na ně měla ten klasický stereotypní názor, ale teď je prostě miluju. Naučilo mě to neodsuzovat lidi na první pohled, protože nikdy nevíte, co všechno mají za sebou,“ řekla jedna z představitelek Amerikánky Julie Šoucová. O režii se postaral Viktor Tauš a scénář napsal David Jařab.

Doporučeno
Vše, co víme o příštím spin-offu Hry o trůny. Hlavními hrdiny budou opět Targaryenové Vše, co víme o příštím spin-offu Hry o trůny. Hlavními hrdiny budou opět Targaryenové 13. srpna 2024 v 18:30

Divadelní zpracování Amerikánky vidělo přes 110 000 diváků a stalo se fenoménem. K filmu vznikl i živý trailer Snowflakes na pražské scéně Jatka 78. Snímek bude mít v českých kinech premiéru 26. září.

Zpět
Sdílet
Diskuse