Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. srpna 2024 v 17:03
Čas čtení 1:08
Magdalena Trajerová

Ve filmu Vetřelec: Romulus se objevila stará známá tvář. Režisér popsal, jak k tomu došlo

Ve filmu Vetřelec: Romulus se objevila stará známá tvář. Režisér popsal, jak k tomu došlo
Zdroj: 20th Century Studios
ZAHRANIČÍ FILM VETŘELEC
Uložit Uložené

Film Vetřelec: Romulus vzdává hold nejen původnímu Vetřelci, ale i celé jeho mytologii. Režisér Fede Álvarez digitálně oživil Iana Holma, rodina herce mu k tomu dala svolení.

Upozornění: Článek obsahuje spoilery k filmu Vetřelec: Romulus.

Zesnulý herec Ian Holm, který v původním Vetřelci ztvárnil androida Ashe, se vrátil jako android i v nejnovějším pokračování série. Kolem jeho postavy je postavena klíčová linka filmu. Režisér pro to měl dobrý důvod.

Doporučeno
Romulus je nejlepší film o vetřelcích za posledních 40 let Romulus je nejlepší film o vetřelcích za posledních 40 let 16. srpna 2024 v 13:00

Álvarez tvrdí, že potom, co byl ve filmech Vetřelec 3 a Vetřelec vs. Predátor rozšířen životní příběhy androida Bishopa (Lance Henriksen) a postava Davida (Michael Fassbender) vedla oba dva prequely, cítil potřebu vzkřísit i Ashe. „Cítil jsem, že je to tak nespravedlivé, že se tam často objevili Lance Henriksen a Michael Fassbender. A cítil jsem, že je šílené, že se Ian Holm už nikdy nevrátí,“ řekl pro Variety Álvarez.

Filmový štáb proto digitálně oživil a omladil Iana Holma. Jeho postava se ale již nejmenuje Ash, ale Rook. Předlohou pro digitalizaci totiž, samozřejmě, nemohl být samotný Holm, režisér se tedy dle svých slov neodvážil reprodukovat přímo Ashe. Rook je ale android, který je ze stejné generace jako Ash. „Nikdy bychom se neodvážili něco takového reprodukovat, protože s žádnou technologií, s talentem herce, to nepůjde. Nikdy nemůžete zachytit nuance něčího výkonu a jeho rozhodnutí. Proto jsme navrhli jinou postavu, ale ta má stejnou podobu,“ vysvětlil režisér.

Doporučeno
KVÍZ: Poznáš filmy roku 2024 podle jediného záběru? Otestuj své znalosti KVÍZ: Poznáš filmy roku 2024 podle jediného záběru? Otestuj své znalosti 17. srpna 2024 v 11:00

Předtím, než tuto myšlenku režisér začal rozvíjet, zkontaktoval samotnou Holmovu rodinu. „První věc, kterou jsem udělal, bylo, že jsem osobně zavolal jeho vdově, rodině a dětem, abych se ujistil, že všichni s tímto nápadem souhlasí,“ řekl. Režisérovi totiž ve stejný rok, kdy umřel Ian Holm, zesnul otec a uvědomoval si tedy, jak těžké by mohlo být svého blízkého opět vidět na plátně.

K jeho překvapení rodina ale nadšeně souhlasila. Podle pozůstalé vdovy by navrácení Holma do Vetřelce mohlo napravit jeho zklamání z absence hollywoodských nabídek, s kterou se před svou smrtí potýkal.

Zpět
Sdílet
Diskuse