Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. srpna 2024 v 14:01
Čas čtení 0:45
Ella Petrová

168 hodin nahradí komediální seriál Strážmistr Topinka

168 hodin nahradí komediální seriál Strážmistr Topinka
Zdroj: Česká televize
FILMY A SERIÁLY ČESKÁ TELEVIZE KOMEDIE NEJLEPŠÍ SERIÁLY
Uložit Uložené

Publicistický pořad s Norou Fridrichovou byl za velkých nejasností zrušen a místo něho se v neděli večer na České televizi bude objevovat Strážmistr Topinka.

Pořad 168 hodin běžel již od roku 2006, tedy dlouhých 18 let, letos však došlo k jeho konci. Změny nastávají od chvíle, co nastoupil do pozice generálního ředitele České televize Jan Souček, který se rozhodl dát ČT nový směr, se kterým ne nutně všichni souhlasí.
 
Zrušení pořadu 168 hodin tak vyvolalo velkou vlnu debat. Sama novinářka Nora Fridrichová uvádí, že nic takového nečekala. Jan Souček později ujasnil, že důvodem zániku pořadu bylo opakované porušování pravidel při zpracování reportáží. Proti tomu se ale jeho tvůrci ohradili.
 

168 hodin
Zdroj: ČT/ tiskové oddělení


Mimo jiné problém nastal i mezi Fridrichovou a bývalým šéfredaktorem a moderátorem pořadu Reportéři ČT Markem Wollnerem ve chvíli, co se zveřejnila jejich šest let stará konverzace o přípravě jedné reportáže, zazněla v ní slova o masturbaci. Vzájemně se loni začali obviňovat z přístupu k ostatním zaměstnancům, kdy Wollner nakonec podal výpověď a z ČT odešel.
 

reportéři čt
Zdroj: Česká televize / Jaroslav Hodík


Každou neděli v čase 21:35 a to od 1. září tak diváci budou místo 168 hodin moci sledovat nenáročný komediální seriál Strážmistr Topinka, který dějově navazuje na divácky oblíbeného Doktora Martina. Hlavní roli si v něm zahrál Robert Mikluš. Ztvárnil komického policajta, který se zabývá případy z podhorského městečka Prostějov.

Domů
Sdílet
Diskuse