Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
27. srpna 2024 v 8:30
Čas čtení 1:01
Veronika Ábelová

Hodina dějepichu končí. Duo Studnička a Kujová se přesouvá k novému projektu

Hodina dějepichu končí. Duo Studnička a Kujová se přesouvá k novému projektu
Zdroj: IG/@historip.podcast
PODCASTY PODCASTY
Uložit Uložené

Reflex opouští zakladatelé podcastu Hodina dějepichu Tereza Kujová a Jan Studnička. Na platformě Forendors se tak objeví jejich druhý projekt. Minulý rok totiž založili hororový podcast Stanice hrůzy.

„Rozhodnutí ukončit naši spolupráci s Reflexem bylo náročné. Za ty více než dva roky jsme společně vytvořili skvělý podcast, na který jsme pyšní,“ řekla o odchodu z Reflexu Kujová. Podcast Hodina Dějepichu se zajímal o lidskou sexualitu a o erotiku napříč celou kulturou a historií. Nový projekt HistoRIP by měl mít podobné téma a měl by být zábavným a poutavým průzkumem zapomenutých nebo přehlížených historických událostí.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený HistoRIP (@historip.podcast)

Autorská dvojice se od října přesouvá na pouze na Forendors. Od minulého roku na platformě vydávají hororový podcast Stanice hrůzy. „Za poslední rok jsme tak měli srovnání tvorby na vlastní pěst se zázemím velkého mediálního domu. A rozhodli jsme se vykročit pouze na vlastní nohu,“ sdělila Kujová a dodala, že spolu s kolegou Reflex od září opouští.

Poslední epizoda bude v září

Nový podcast bude ve zkrácených verzích na Youtube a Spotify. Celé verze, záznamy z živých vystoupení a přístup do fanouškovské skupiny na Discordu bude od září za 120 korun na zmíněné platformě Forendors. Od začátku října potom předplatitelé zaplatí 150 korun.

Doporučeno
Nejsi v „delulu“? Nová epizoda Love is on the air odhaluje, jak poznat delusionship | Podcast Nejsi v „delulu“? Nová epizoda Love is on the air odhaluje, jak poznat delusionship | Podcast 20. září 2023 v 13:00

Studnička uvedl, že je čas posunout se novým směrem a realizovat nové tvůrčí vize. „Hodina dějepichu ukončí své působení závěrečnou epizodou 30. září 2024. Děkujeme všem, kteří podcast sledovali a podporovali,“ řekl Studnička a dodal, že spolupráce s Reflexem byla obohacující.

Autorské duo ale není jediné, které se rozhodlo zázemí Czech News Center opustit. V minulém roce se na platformu HeroHero přesunul Čestmír Strakatý a v roce 2022 dvojice Bohumil Pečinka a Petros Michopulos s podcastem Kecy a politika.

Domů
Sdílet
Diskuse