Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
dnes 24. září 2024 v 14:02
Čas čtení 0:56
Anna Vondráková

Už víme, kdo nebude nový Brumbál. Syn herce z původní série si postěžoval na chystaný seriál o Harrym Potterovi

Už víme, kdo nebude nový Brumbál. Syn herce z původní série si postěžoval na chystaný seriál o Harrym Potterovi
Zdroj: Warner Bros/volně k použití
FILMY A SERIÁLY HARRY POTTER
Uložit Uložené

Jared Harris také dodal, že nechápe, proč seriál vůbec vzniká.

Jareda Harrise můžeš znát z veleúspěšného seriálu Černobyl. Jeho otec, herec Richard Harris ztvárnil postavu Brumbála v prvních dvou filmech oblíbené filmové ságy, dokud jej po jeho smrti v roce 2002 nenahradil Michael Gambon. Jared Harris se nejen kvůli rodinné tradici objevil ve spoustě fanouškovských anket věnovaných novému řediteli Bradavic. 

„Ne děkuji,“ odpověděl na však na otázku v rozhovoru pro The Independent, zda by o roli stál. „Chci říct, proč to vůbec dělají? Nerozumím tomu, původní filmy jsou skvělé, nechte je na pokoji,“ dodal. Zároveň ale podotkl, že ve filmech byly vynechány části příběhu, na které se nový reboot bude moci zaměřit.

Doporučeno
Harry Potter jako seriál: Shrnujeme vše podstatné o chystaném projektu Harry Potter jako seriál: Shrnujeme vše podstatné o chystaném projektu 24. ledna 2024 v 8:30
Harry Potter, Brumbál
Zdroj: Warner Bros

Naopak o roli Brumbála v novém zpracování má zájem původní představitel Siriuse Blacka Gary Oldman. Žádnou nabídku prý zatím nedostal, podle svých slov by si však sám sebe v roli ředitele Bradavic představit dokázal. V procesu je zatím i výběr herců do rolí hlavního tria – tedy Harryho, Hermiony a Rona. Casting je otevřen až do konce října.

Doporučeno
Hledá se nový Harry, Ron a Hermiona! Jaké dětské herce tvůrci hledají? Hledá se nový Harry, Ron a Hermiona! Jaké dětské herce tvůrci hledají? 10. září 2024 v 13:31
Doporučeno
Díváme se na nového Brumbála? Herec Siriuse Blacka říká, že by si roli v seriálu rád zahrál Díváme se na nového Brumbála? Herec Siriuse Blacka říká, že by si roli v seriálu rád zahrál 18. září 2024 v 10:36
Doporučeno
Těchto 25 herců a hereček z Harryho Pottera už zemřelo. Příčinou byla vražda, rakovina i vysoký věk Těchto 25 herců a hereček z Harryho Pottera už zemřelo. Příčinou byla vražda, rakovina i vysoký věk 1. října 2023 v 6:00

Seriál by měl dorazit v roce 2026. Předseda představenstva a generální ředitel HBO a Maxu Casey Bloys uvedl, že show by měla vycházet po dobu deseti let. Na jejím vzniku se podílí i samotná autorka původní knižní série J. K. Rowling.

„Závazek Maxu zachovat celistvost mých knih je pro mě důležitý a těším se, že se budu moci podílet na nové adaptaci, která umožní takovou hloubku a detailnost, jakou umožňuje pouze dlouhý televizní seriál,“ uvedla.

Domů
Sdílet
Diskuse