Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
25. září 2024 v 8:12
Čas čtení 0:50
Anna Vondráková

Že by nový Saltburn? Jeho režisérka plánuje novinku s Margot Robbie a Jacobem Elordi

Že by nový Saltburn? Jeho režisérka plánuje novinku s Margot Robbie a Jacobem Elordi
Zdroj: Getty Images, Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY FILM MARGOT ROBBIE NOVÉ FILMY
Uložit Uložené

Četl*a jsi klasiku Na Větrné hůrce v rámci doporučené četby? Příběh čeká filmové zpracování režisérky Emerald Fennel, jež je známá svým svébytným rukopisem.

Fennel se ujme režie i produkce společně se společností LuckyChap. Jde o jejich třetí spolupráci, protože společně už v roce 2020 vytvořili film Nadějná mladá žena a v roce 2023 snímek Saltburn. 

Film na sebe teď přitáhl pořádnou porci pozornosti, protože bylo oznámeno, že v hlavních rolích se jako Catherine Earnshaw a Heathcliff představí hvězda filmu Barbie Margot Robbie a Jacob Elordi, který je zase známý z Euforie či již zmíněného snímku Saltburn. 

Knihu Na Větrné hůrce napsala v roce 1847 spisovatelka Emily Brontë pod pseudonymem Ellis Bell. Vypráví příběh dvou rodin, který naruší příchod adoptovaného dítěte. Odehrává se na odlehlém panství v oblasti Yorkshire. Kde přesně se bude nové zpracování natáčet, zatím není jisté. Začít by však mělo už příští rok ve Spojeném království.

Nejedná se o první filmovou adaptaci knihy, má jich na kontě už několik. První vznikla už v roce 1939 pod vedením režiséra Williama Wylera, v níž si zahráli Laurence Olivier a Merle Oberon. V novějších verzích se objevili například Tom Hardy a Charlotte Riley v hlavních rolích minisérie pro ITV z roku 2009. V celovečerním filmu z roku 2011 zase zazářili Kaya Scodelario a James Howson.

Zpět
Sdílet
Diskuse