Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
včera 27. září 2024 v 13:19
Čas čtení 1:03
Anna Vondráková

Daniel Ricciardo končí v F1. Fanouškům poslal dojemný vzkaz

Daniel Ricciardo končí v F1. Fanouškům poslal dojemný vzkaz
Zdroj: Gettyimages/Francois Nel-Staff
ZAHRANIČÍ FORMULE 1 SPORTOVNÍ AKCE
Uložit Uložené

Zbytek sezóny za něj dojede Liam Lawson.

Podle dostupných informací si vedení Red Bullu myslí, že nepodával přesvědčivé výsledky. Minulý víkend skončil na Grand Prix v Singapuru až na 18. místě. Zatím není jisté, zda se jezdec z Austrálie ještě za volantem na okruhu Formule 1 ukáže, většina to však považuje za nepravděpodobné.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Daniel Ricciardo (@danielricciardo)

Fanouškům ale bude chybět, pro svou osobnost si získal srdce spousty z nich. „Daniel přinesl do týmu spoustu zkušeností a talentu s fantastickým přístupem, který pomohl se všem rozvíjet a posilovat týmového ducha. Na trati i mimo ni byl opravdovým gentlemanem, kterému nikdy nechyběl úsměv. Bude nám chybět, ale v rodině Red Bullu bude mít vždy zvláštní místo,“ uvedl Laurent Mekies, ředitel týmu Red Bull.

Sám Ricciardo se ke svému odchodu už vyjádřil na sociálních sítích. „Tento sport jsem miloval celý život. Je divoký a nádherný a byla to opravdu cesta. Týmům i jednotlivcům, kteří se ní tom podíleli, děkuji. Fanouškům, kteří tento sport milují někdy víc než já, haha, děkuji. Vždycky to bude mít své vrcholy a pády, ale byla to zábava a popravdě řečeno bych nic neměnil,“ napsal na Instagramu Ricciardo.

Doporučeno
Petr si všiml, že na závodech formule 1 nemají fanoušci kde spát. Postavil na tom byznys a z 10 tisíc udělal miliony Petr si všiml, že na závodech formule 1 nemají fanoušci kde spát. Postavil na tom byznys a z 10 tisíc udělal miliony 22. června 2024 v 8:30

Nahradí ho teprve dvaadvacetiletý jezdec z Nového Zélandu Liam Lawson. Ricciarda nahradil už v minulosti, když si na Grand Prix v Nizozemí ošklivě zlomil zápěstí. Role se ujal velmi zodpovědně a dojel na 13. místě před týmovým kolegou Yuki Tsunodou. 

V následujícím závodě v Itálii skončil jedenáctý a v Singapuru dokonce překonal Verstappena a šampiona vyřadil z Q2. Poté co se Ricciardo uzdravil mu sice vrátil jeho místo zpět, jak se však ukázalo, nyní si ho vzal zase zpátky.

Domů
Sdílet
Diskuse