Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
včera 15. října 2024 v 11:59
Čas čtení 0:46
Magdalena Trajerová

Prodáno! Trůn ze Hry o trůny se vydražil během pouhých šesti minut, i když šlo jen o kopii

Prodáno! Trůn ze Hry o trůny se vydražil během pouhých šesti minut, i když šlo jen o kopii
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES HRA O TRŮNY
Uložit Uložené

Železný trůn ze Hry o trůny se v aukci prodal za 1,49 milionů dolarů, což je více než 34 milionů korun.

Železný trůn, který v průběhu osmi sérií seriálu způsobil tolik krvavých bojů, se vydražil v aukci Heritage Auctions v Dallasu. Nový majitel za něj zaplatil více než 34 milionů korun. A to i přesto, že se jednalo o repliku vyrobenou z plastu a vylisovanou z původní verze použité na obrazovce.

Burzovní válka o něj trvala podstatně kratší dobu než ta skutečná ve Hře o trůny, výherce ho získal během krátkých šesti minut.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený COMPLEX (@complex)

Kromě trůnu nabízela aukční místnost i další předměty spojené s nejznámějším seriálem HBO. Fanoušci mohli zakoupit více než 900 položek, mezi nimiž byly meče, zbraně, brnění, ikonické šperky a další významné předměty. Vydražit se tak podařilo i legendární meč Longclaw Jona Sněha, červené sametové šaty Cersei, které měla na sobě krátce před smrtí či černé kožené brnění Jamieho Lannistera.

Celkově tematická burza Hry o trůny získala více než 21 milionů dolarů (485 milionů korun) od 4 a půl tisíce dražitelů.

„Jedná se o mimořádné poklady vytvořené kostýmními výtvarníky a rekvizitáři oceněnými cenou Emmy, kteří neúnavně pracovali na adaptaci úžasných románů George R. R. Martina,“ vysvětlil velký zájem dražitelů výkonný viceprezident Heritage Joe Maddalena.

Domů
Sdílet
Diskuse