Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub REFRESHER+ už od 25 Kč během prvních tří měsíců 😱
10. srpna 2015 v 15:41
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Kofola otevře svou první restauraci. Za pár let jich chce mít v Česku a na Slovensku desítky

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

V Praze v Jindřišské ulici se v úterý otevře pilotní podnik Kofoly s názvem NaGrilu. V následujících letech chystá firma expanzi.

Nápojářská skupina Kofola se rozhodla vstoupit do vod restauračního byznysu a již zítřejším dnem otevírá v Praze v Jindřišské ulici pilotní podnik, který ponese název NaGrilu a svým konceptem se od běžných restaurací bude lišit tím, že se bude jednat o rychlé občerstvení, ale zároveň nabídne i obsluhu a nabídku pokrmů z čerstvých surovin.

Během následujících pěti let plánuje Kofola expanzi v Česku i na Slovensku, a to především formou franšíz. V budoucnosti se tak milovníci této československé retro značky mohou těšit na desítky dalších podniků. Restaurace by podle slov mluvčí Kofoly Jaroslavy Musilové měly být různých velikostí, tedy od těch větších jako v Jindřišské ulici až po menší prostory umístěné například v obchodních centrech.

Kofola otevře svou první restauraci. Za pár let jich chce mít v Česku a na Slovensku desítky

Na poli rychlého občerstvení není ovšem skupina žádným zelenáčem. V minulých letech totiž provedla akvizici značek Mangaloo a UGO, díky čemuž v současné době vlastní celkem 57 barů, což z ní dělá největšího provozovatele barů s čerstvými zeleninovými a ovocnými šťávami v celé střední Evropě

„Naše značka UGO nás hodně naučila o zdravějších nápojích i o provozování sítě s rychlým občerstvením pro náročnější zákazníky a konečně, jsme si vědomi, že pokud chceme růst, musíme se dívat hodně dopředu. Výsledkem této úvahy je nová pilotní restaurace rychlého občerstvení NaGrilu,“ uvedl generální ředitel Kofoly Jannis Samaras.

Kofola v letošním červnu (jún) podepsala smlouvu o koupi firmy WAD GROUP. Ta ze 40 procent vlastní slovenskou nápojářskou skupinu Water Holding, která je kompletním majitelem firem Slovenské pramene a žriedla, Stredoslovenské žriedla a také Zlatá studňa. V roce 2008 Kofola zakoupila na Slovensku od vinařské společnost Vitis Pezinok ochrannou známku Vinea, pod kterou je vyráběn hroznový nealkoholický nápoj. Mezi značky Kofoly patří i voda Rajec čerpající z pramene ve slovenské Rajecké dolině. Kofola se také od ledna (január) stará o distribuci rakouské značky Rauch, která kromě jiného vlastní džusy Happy Day nebo sladké nápoje Bravo. Skupina má celkem osm výrobních závodů a kromě českého a slovenského trhu působí také v Polsku, Slovinsku a Rusku, přičemž zaměstnává asi 2 300 lidí. 

Kofola otevře svou první restauraci. Za pár let jich chce mít v Česku a na Slovensku desítky

S otevřením restaurací NaGrilu Kofole navíc vypomáhá Erik Zlámal, který se v minulosti zasloužil například o otevření sítě tvého (ne)oblíbeného řetězce fast-foodových restaurací KFC nebo kavárenských podniků Starbucks na tuzemském trhu.

A na co se vlastně můžete těšit? V nabídce restaurace budou kromě polévek například dezerty, sendviče, grilované kuřecí maso a samozřejmě kompletní nápojové portfolio Kofoly. Kromě nealkoholických nápojů bude nabídka zahrnovat také pivo Bernard. Ceny by měly být srovnatelné, místy mírně vyšší než u konkurence. Za nejdražší menu s polévkou, hlavním jídlem, dezertem a nápojem byste zaplatili 149 korun (~5,5 eur). Zákazníci budou mít na výběr ze šesti menu a úprava jídel proběhne buď vařením, grilováním nebo pečením. Půjdete novou restauraci v Praze vyzkoušet na vlastní kůži?

Kofola otevře svou první restauraci. Za pár let jich chce mít v Česku a na Slovensku desítky
Domů
Sdílet
Diskuse