Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. srpna 2015 22:40
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Mercedes-Benz Slovakia podcenil sílu Facebooku. Po prohrané sázce utopil CLA Shooting Brake!

TECH VIDEO
Uložit Uložené

Množství sdílení, komentářů a pozornosti nejen na Slovensku si zasloužil ambiciózní akt domácího zastoupení německé automobilky. V duchu dohody teď posílá video.

Určitě mnohým z vás neunikla skutečnost, že slovenské zastoupení značky Mercedes-Benz, respektive konkrétně jejich oficiální facebooková stránka, nedávno opravdu statečně rozbouřila vody nejen oné modré sociální sítě, a to i za našimi hranicemi. Důvodem byla tehdy zveřejněná fotografie pózujícího CLA Shooting Brake u bazénu s přiloženou otázkou „Má někdo lepší nápad na zítra?". Ze začátku nevinně vypadající reakce a debaty tamních se však vyvíjely a pak se začaly dít velké věci. Za všechno může jeden z fanoušků, který položil, možná úplně bez jakýchkoliv očekávání, prostřednictvím komentáře otázku „A co tak, kdyby si tenhle Meďák zaplaval?! ". Krátce na to přišla odpověď přímo z řad automobilky, která říkala následující: „Když vám komentář olajkuje tisíc lidí, můžete si vybrat, zda do toho bazénu nacouváme nebo to dáme driftem." Slovo dalo slovo, a světe div se, i když by to možná jen málokdo řekl, již za několik hodin se ukázala síla nejznámější sociální sítě, která díky množství sharovaní a likovaní přesáhla danou tisícovku a dala jasně najevo, že by se chtěla minimálně ze zajímavosti podívat, jak by nový medvěd skončil ve vodě. Čísla hovořila jasnou řečí a všichni tedy čekali, jak zareagují kompetentní z Mercedesu, kteří s takovým výsledkem určitě nepočítali.

Mercedes-Benz Slovakia podcenil sílu Facebooku. Po prohrané sázce utopil CLA Shooting Brake!

Zejména mercedesácký social media manager se určitě v tom momentě zapotil, koneckonců i pod danou fotografií nebyla nouze o posměšky na jeho osobu. Dříve či později se tedy musel obrátit na oddělení „krizové komunikace", které v prvním okamžiku přišlo se sice trefným, ale pochopitelně spokojenost nepřinášejícím řešením. Množství počítačových návrhů, nebodokonce soutěž o nejlepší vizualizaci s možností výhry CLAčka na víkend, tak museli jít stranou a po několika dnech se objevil teaser odkazující na předposlední srpnovou neděli, který předznamenává slíbený krok ze strany Mercedesu, jelikož sázku prohrál. Výsledkem je opravdu kvalitně zpracované video se zajímavým dějem a Stigovým bratrem ze Slovenska , no a samozřejmě sněhobílým Shooting Brake, o jehož osudu se dozvíte v jeho závěru. 

Doporučeno
Lady Hoonigan radí, co je potřeba k tvorbě kvalitního contentu. Tyhle triky si můžeš osvojit i ty Lady Hoonigan radí, co je potřeba k tvorbě kvalitního contentu. Tyhle triky si můžeš osvojit i ty 7. září 2023 9:00

Na začiatku bola prehratá stávka, na konci je o jedno voľné parkovacie miesto viac. Sľubujeme, že keď bude mať toto video tisíc zdieľaní, dáme nášmu social media managerovi jeho prácu späť.

Posted by Mercedes-Benz Slovakia on 23. august 2015

Domů
Sdílet
Diskuse