Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. září 2015 9:43
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Skupina nejbohatšího Čecha nahradí bývalý komunistický hotel Praha prestižní soukromou školou

KULTURA
Uložit Uložené

Soukromá škola Open Gate II vyroste do poloviny roku 2018 v jižní části areálu, kde dříve stával prominentní hotel Praha, který v předlistopadovém období využívali komunisté.

Jelikož bývalý prominentní hotel Praha v Sušické ulici sloužil jako špičkové ubytovací zařízení pro potřeby Komunistické strany Československa, byl mnohými vnímán jako symbol předlistopadového éry. Existoval od roku 1981 až do roku 2014, kdy byla provedena jeho demolice. Nyní v jižní části jeho původního areálu v Dejvicích plánuje skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera vybudovat prestižní soukromou školu Open Gate II. Zatím je třeba získat ještě některá povolení, nicméně investor plánuje stavbu zahájit v lednu (január) 2017 a dokončena by měla být v červnu (jún) 2018.

Vizualizace chystané školy Open Gate II

Skupina nejbohatšího Čecha nahradí bývalý komunistický hotel Praha prestižní soukromou školou

  

Celý projekt budou tvořit dvě hlavní části, přičemž ta první se dělí na východní novostavbu školy s několika křídly a dvojici křídel na západní straně. Škola bude mít navíc tři nadzemní podlaží a dvě podzemní. Samotná novostavba školy bude určena k účelům výuky obou stupňů základní školy a gymnázia. Její první podlaží bude tvořit kryté parkoviště, zásobovací prostory, kuchyně, jídelna s bufetem, přístup na tribuny tělocvičny a několik odborných učeben. Dále ve zbylých dvou nadzemních podlažích budou ostatní učebny. První podlaží západních křídel nabídne prostory pro školní knihovnu, družinu, ale také pro učebny první stupně základní školy. Dvoupatrové severovýchodní křídlo pak bude vyhrazeno výhradně pro učitelský sbor.

Druhá část projektu se vztahuje k areálu současného zámečku Hadovka, vedle nějž vyroste knihovna a nový multifunkční sál. Hadovka byla do roku 2013 využívána jako rezidence kanadské ambasády a mimo ni bude zrekonstruován také zahradní domek se stodolou. 

V hotelu Praha se to prý kdysi komáry jen hemžilo

Skupina nejbohatšího Čecha nahradí bývalý komunistický hotel Praha prestižní soukromou školou

Západní a východní části zámečku najdou své praktické využití. V západním křídle bude situován dětský klub a hospodářské prostory, zatímco křídlo na východní straně bude určeno pro mimoškolní aktivity a bude se v něm nacházet také kavárna a konferenční sál. Stodola poskytne například prostory pro dílny výtvarných oborů nebo ateliéry pro kresby, sochařské umění a keramická díla. Zatím není známo, na jakou částku se celý projekt vyšplhá. Jak se vám projekt zamlouvá?

Domů
Sdílet
Diskuse