Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. září 2015 10:28
Čas čtení 0:00
Peter Hlavička

Drake a Future konečně vydali společný mixtape What a Time To Be Alive

HUDBA
Uložit Uložené

Společný projekt OVO a Freeband Gang přišel jako blesk z čistého nebe, ale během pár dní stihl pobláznit úplně všechny.

Pokud sis včera večer naladil další epizodu OVO Sound radio show Beats 1, mohl jsi být mezi prvními, kteří slyšeli jeden z nejočekávanějších mixtapů posledních dnů. Před pár týdny totiž přišlo v Atlantě k jedinečné spolupráci, kdy Drake navštívil ve studiu kodeinového krále Futurea a spolu se tak postarali o 11 songů, které se dostaly včera večer oficiálně ven pod názvem What a Time To Be Alive. Jak se nechal slyšet samotný Drake, celý mixtape/album vznikl během šesti dnů, Future je podle něj jako neřízená střela a během jedné noci tak dokáže dát dohromady i 4 nové songy. Tape se měl původně dostat ven pod názvem Put It All In A Plastic Bag, který vznikl z jednoho instagramového postu, ale po několika dnech natahovaček se samotným releasem zvolil Drake a Future o něco méně krkolomný název. Stejně jako v případě únorového If You're Reading This It's Too Late se tak Drake rozhodl nový projekt ohlásit jako mixtape, ale na iTunes si za něj vyžádal i peníze, čímž se vyhnul několika oplétačkám s oficiálním publikováním alba, ale přitom potěšil všechny fanoušky a dokonce i něco vydělal.

Futureův label Epic Records sice ze začátku nebyl s tímto projektem spokojený, protože si myslel, že zastíní stále aktuální album Dirty Sprite 2. WATTBA se však nakonec dočkal podpory od Epic Records a dokonce i Drakova zaměstnavatele, kterým je stále Cash Money Records. Zajímavostí je, že stejně jako v případě DS2 se Future postaral o cover doslova za pár dolarů, protože si kluci zvolili jen obyčejnou koláž diamantů z fotobanky Shutterstock.

Drake a Future konečně vydali společný mixtape What a Time To Be Alive

Z produkční stránky celý projekt drží nad vodou jména jako Metro Boomin, Southside, Boi-1da nebo Noah "40" Shebib a další zajímavostí je, že credits za finální verzi názvu posílá Drake Ernestu Bakerovi. Celý mixtape/album tak můžeš streamovat nyní na Beats 1 a stejně tak ho najdeš i na iTunes. Pokud máš pochybnosti o tom, zda mohl vůbec Drake a Future nahrát za 6 dní něco kvalitního, začni songem Diamonds Dancing.

Drake a Future konečně vydali společný mixtape What a Time To Be Alive
Domů
Sdílet
Diskuse