Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. května 2016 2:06
Čas čtení 0:00
Marek R.

Přišel jako král, odchází jako legenda. Zlatanova rozlučka s PSG byla opět trochu kontroverzní

SPORT
Uložit Uložené

Ligue 1 přišla o svou ikonu.

Čím starší, tím lepší. PSG poslední roky kupuje jednu hvězdu za druhou, ale jedno jméno přece jen nad všemi vyniká. Jde samozřejmě o švédského kanonýra Zlatana Ibrahimoviče, který strávil v PSG jen část své kariéry, ale i tak si zde za ten čas stihl svými výkony vydobýt status legendy. Koneckonců jen v této sezoně stihl podle WhoScored skórovat 34letý kanonýr až 49krát a k tomu ještě přidal i výborných 16 asistencí. V pařížském klubu je od roku 2012 a celkově pomohl klubu 133 góly a za takový krátký čas se stihl stát i historicky nejlepším střelcem klubu.
 
Ibra je však známý střídáním klubů a také jeho působení v PSG je již téměř na konci. O jeho novém působišti se stále spekuluje a budeme zvědaví, kde nakonec zakotví. Včera odehrál Ibra svůj poslední zápas na stadionu PSG v zápase proti Nantes. 21.5. se sice Pařížané představí ve finále poháru, to se však bude hrát na Stade de France a ne v Parku princů. V zápase se Zlatan prosadil dvakrát a pomohl tak týmu k výhře 4:0. Během zápasu se dočkal Ibra i mnoha potlesků a nebyl by to prostě on, kdyby jeho rozlučka nebyla něčím výjimečná. 


Vše začalo docela nevinně, když se v úvodu zápasu dočkal své Guard of Honor

Další pocty se dočkal v desáté minutě, kdy se přerušila hra a fanoušci mu tleskali ve stoje, protože jeho číslo na dresu je právě 10. Zda to byl zrovna nejlepší nápad, to nedovedu říct. Ibru mám nesmírně rád a téměř vždy se bavím u jeho výroků a chování, žádný hráč však nemůže být větší a důležitější než celá liga a přerušit zápas kvůli někomu, kdo hraje v Ligue 1 jen čtyři sezóny...

Další kuriózní moment však přišel v závěru zápasu. Většinou to bývá tak, že pokud něco významné uděláte pro klub a čeká vás poslední zápas, trenér vás vystřídá, abyste si naplno mohli užít potlesk čistě jen pro vás. V závěru zápasu se tedy logicky poroučel ze hřiště i Ibra, problém je však v tom, že PSG již využilo všechna střídání. Zlatanovi to však bylo jedno, odešel ze hřiště, užil si potlesk a nechal na hřišti deset svých spoluhráčů (o výsledku bylo samozřejmě dávno rozhodnuto). Přímo na hřiště za ním přišly dokonce jeho dvě děti, z nichž jedno mělo dres s nápisem King a druhé s nápisem Legend.
 
Ibra tak opět potvrdil, že je ten typ fotbalisty, kterého za jeho chování buď milujete, nebo nenávidíte. Já se řadím do první skupiny, jeho knihu jsem si také velmi užil, i tak mi však přijde, že události z posledního zápasu proti Nantes již byly prostě příliš i na něj.

Uvidíme tedy, kam se Zlatan dále vydá a je třeba doufat, že zůstane na evropských trávnících, neboť na přesun do MLS je ještě příliš dobrý.

Domů
Sdílet
Diskuse