Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. května 2016 0:21
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Michael Scofield žije a utíká z dalšího vězení v prvním traileru pro 5. sérii Prison Break, která vrátí seriál ke kořenům

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

V páté sérii se Lincoln vydá do Maroka. Michael totiž žije a hnije tam v base.

Že jste to vůbec nečekali? Upřímně, ani my. Zničehonic dorazil první trailer pro 5. sérii Prison Break. Společně s ním i další informace o ději. Z celkem výbušného a nostalgického traileru můžeme vyčíst, že děj se bude odehrávat v Maroku, konkrétně v jakési věznici, do které se dostal Michael. Nevíme, proč fingoval svou smrt, ani jak se dostal do vězení, podstatné však je, že se o tom dozvěděl T-Bag, který to řekl Lincolnovi. I kdyby šlo o podvod a celé to byla bouda, Lincoln se musel přesvědčit na vlastní oči. Společně se Sarou, Michaelovou manželkou, se tedy vydává do Maroka zjistit, zda jeho bratr skutečně žije. Spolu pak naplánují údajně největší útěk z vězení, jaký jsme kdy v seriálu viděli.

Po oznámení, že se dočkáme jak Dominica Purcela (Lincoln), tak i Wentwortha Millera (Michael), přišla zpráva, že se vrátí i herci jako například Robert Knepper (Theodore “T-Bag” Bagwell), Rockmond Dunbar (Benjamin Miles “C-Note” Franklin, Amaury Nolasco (Fernando Sucre) a Sarah Wayne Callies (Dr. Sara Tancredi).  Nyní se někteří z nich objevili i v debutovém traileru. Mě osobně nenadchl, ale věřím, že na poslední sérii si autoři dali skutečně záležet . Přece jen, ta první byla nesmírně úžasná, avšak postupně kvalita upadala. Scénáristé prostě nedokázali udržet se seriálem krok a každou další sérií šli stále hlouběji a hlouběji ke dnu. Tentokrát však měli dostatek času k vytvoření uceleného a skvělého příběhu, stejně jako tomu bylo v první sérii. Pro ty, kteří seriál neznají, ale láká je celý ten humbuk kolem ohlášení závěrečné série, alespoň takto v krátkosti: Seriál Prison Break naplno představil Wentwortha Millera. Ten ztvárnil postavu Michaela Scofielda, mladého a geniálního inženýra, který se dostane do věznice Fox River, aby odtud vysvobodil svého bratra Lincolna Burrowse (Dominic Purcell). 

Michael Scofield žije a utíká z dalšího vězení v prvním traileru pro 5. sérii Prison Break, která vrátí seriál ke kořenům

Přesuneme se sice o pár let dopředu, vše bude ale pravděpodobně logicky vysvětleno. Podle všeho však půjde o limitovanou sérii, tedy skutečně poslední, kde by se měly vyřešit všechny nevyjasněné dějové linie a zároveň se uzavře celý příběh (nyní už opravdu). Původní tým producentů ve znamení jmen jako: Paul T. Scheuring, Neal Moritz, Marty Adelstein a Dawn Olmstead budou v nové sérii figurovat jako výkonní producenti. Scheuring bude showrunnerem a i scenáristou. Mluví se o 10dílném formátu, nic však nemáme potvrzeno. Pokračování oblíbeného příběhu bychom se měli dočkat ještě koncem tohoto roku, možná už na podzim. Pro další detaily si ještě budeme muset nějakou chvíli počkat. Jaký na to máte názor vy? Byli byste raději, kdyby se v seriálu nepokračovalo, nebo vidíte v nové části naději? Návrat kterých postav by vám udělal největší radost a co říkáte na první trailer?

Domů
Sdílet
Diskuse