Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. srpna 2016 v 18:10
Čas čtení 0:00
Marek R.

Je to oficiální. Paul Pogba se stěhuje na Old Trafford jako nejdražší hráč historie!

SPORT
Uložit Uložené

Konečně jsme se po týdnech dočkali oficiálního potvrzení.

Škoda, že přestupy nefungují stejně jako v případě Bayernu. Léto 2015, přijde zpráva, že Bayern má zájem o Vidala, uteče pár hodin, přestup potvrzen. Léto 2016, Bayern má zájem o Renata Sanchese, uběhne pár desítek minut, přestup potvrzen. Léto 2016, Manchester United má zájem o Pogbu, proběhne několik týdnů a stále nic, jen neustálé náznaky ze strany ne vždy spolehlivých sportovních žurnalistů. Tomu už je naštěstí konec!
 
Některá sportovní média už sice psala několikrát o tom, že Pogba je hráčem rudých ďáblů, ale byly to vše vždy jen spekulace, ale dnes je to o něčem jiném. Právě dnešek, 7. srpen, se totiž zapíše do fotbalové historie. Už to není Bale, ale Paul Pogba se přestupem z Juventusu do Manchesteru United stává nejdražším hráčem fotbalové historie! Juventus tak nejdříve získal od rudých ďáblů Pogbu zdarma, aby ho o pár let později tomuto klubu vrátili za rekordní částku, která by se měla vyšplhat až na 110 milionů eur.

 

První zprávy dnes přišly od Fabrizia Romana, žurnalisty Sky Sports a The Guardianu, který se v mnoha případech osvědčil jako spolehlivý zdroj informací (naposledy například mezi prvními informoval o Higuaínovi) a dalo se tedy čekat, že v následujících hodinách dojde k potvrzení i ze strany klubů. O půl čtvrté našeho času se k přestupu konečně vyjadřují i ​​Sky Sports a hlavně BBC a tato média informují o tom, jak Juventus dal Pogbovi povolení na zdravotní prohlídku u ďáblů. Přestup se tedy v této době stal na 99 procent jistým, protože projití zdravotní prohlídkou je v drtivé většině případů spíše formalitou a muselo by se vyskytnout opravdu nečekaná zdravotní komplikace, která by znemožnila přestup.
 
Trenér rudých ďáblů, Jose Mourinho, se vyjádřil, že si přeje realizaci tohoto přestupu do 14. srpna, tedy do doby, kdy Manchester United odehraje svůj první zápas nové sezóny Premier League proti Bournemouthu a svého pokladu se tak dočkal dříve. Mourinhovi však pravděpodobně nebude okamžitě k dispozici, protože od prohraného finále na evropském šampionátu proti Portugalsku byl na dovolené a bude se muset nejen dostat zpět do herního rytmu, ale i aklimatizovat v novém prostředí.

Je to oficiální. Paul Pogba se stěhuje na Old Trafford jako nejdražší hráč historie!

Přesně o 16. hodině zavěsil oficiální profil Manchesteru United na Facebook jednoduchou fotografii s nápisem Pogback s informací, že Pogba, jak již informovala média BBC či Skysports, podstupuje zdravotní prohlídku. Po Ericu Baillym, Zlatanu Ibrahimoviči a Henrikhu Mkhitaryanovi se tak Pogba stal čtvrtou Mourinhovou posilou a kádr rudých ďáblů tak vypadá opravdu výborně a budeme zvědaví, zda po posledních slabších sezónách konečně naváží na své předtím suverénní výkony. Přesná částka přestupu se zatím ještě neví, ale s určitostí se dá říci, že bude rekordní.

Domů
Sdílet
Diskuse