Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. srpna 2016 7:48
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Díky rozhodnutí Sony si na PC budeme moci zahrát The Last of Us, Uncharted, God of War a další exkluzivity!

TECH SONY
Uložit Uložené

Aplikace PS Now dovolí hráčům hrát exkluzivní hry od Sony.

Ach, PC master race, nikdy si nezahrajete Uncharted, The Last of Us a další exkluzivity od Sony, které se řadí k nejlepším hrám celé historie. I takové argumenty padaly ve válce mezi zelenými, fanoušky PS a zmíněnou nejvyšší rasou v herním průmyslu. Oprosťme se od toho, jak dětinské ty hádky na fórech a v diskusích bývají a zaměřme se na exkluzivity jako takové. Dlouhá léta si je Sony a Microsoft hlídali. Druzí jmenovaní si je dokonce kupovali přímo od vývojářů. Lépe řečeno, v mnoha případech si prostě zakoupili časovou exkluzivitu, viz nový Tomb Raider. S příchodem Xbox One a stále větším propojováním konzole s Windows však již více začínalo docházet k tomu, že Microsoft udělá z konzolových her jedno velké pískoviště, na kterém s budete moci hrát jak s konzolí, tak i s počítačem. Sony se dlouhá léta drželo svého konceptu a nikdo by si nepomyslel, že v aktuální éře budeme moci hrát jejich exkluzivity na jiném než jejich hardwaru. Nepředstavitelné se však stává skutečností. Sony oficiálně potvrdilo příchod služby PS Now na PC. V Evropě se tak stane do pár měsíců, následovat bude pak zavedení služby v Americe. A jak to vlastně funguje?

Díky rozhodnutí Sony si na PC budeme moci zahrát The Last of Us, Uncharted, God of War a další exkluzivity!


V první řadě jde stále o exkluzivity. Všechny hry, které budete na svém PC hrát, budete ve skutečnosti hrát na cloudových serverech Sony, které budou streamovat obraz a zvuk na vaše zařízení. Už asi tušíte, že budete potřebovat silný internet a že již tak zaostalé grafické zpracování bude ještě slabší. Skrz streamování se ořízne ostrost a dost možná i další aspekty, které hry „zhorší“. Podstatné však je, že budeme moci hrát slavné PS exkluzivity i na počítačích. Půjde přitom o tituly z PS2 a PS3. Nečekejte tedy čtvrté Uncharted, Order či blížící se The Last Guardian. Celkově budeme moci hrát něco přes 400 her, mezi nimiž se nacházejí i takové, jako například The Last of Us, God of War, Uncharted 1-3, InFamous, pár dílů Ratcheta a Clanka a tak dále. Takové Heavy Rain, Beyond: Two Souls a další velké pecky ale momentálně v nabídce nejsou. Také byste marně doufali v Red Dead Redemption.


Všechny hry si budete moci vyzkoušet v 7denním trial přístupu zdarma, nebo koupit 1 měsíc přístupu za 20 dolarů a 3 měsíce za 40 dolarů. A co se týče hardwarových nároků?

  • Windows 7 (SP1), 8.1 alebo 10
  • 3.5 GHz Intel Core i3 alebo 3.8 GHz AMD A10
  • 300 MB místa; 2 GB RAM
  • Zvuková karta, USB port
Díky rozhodnutí Sony si na PC budeme moci zahrát The Last of Us, Uncharted, God of War a další exkluzivity!

PS Now je jistě milým překvapením pro PC hráče, kteří dlouhá léta snili o The Last of Us a jiných titulech. Argument, že to si člověk může rovnou koupit PS3 z bazaru, je irelevantní. Jednak máte mnohem méně starostí a jednak za ten měsíc přístupu zvládnete projít klidně 5-10 her a dále již službu nevyužívat. Jak na vás tato zpráva zapůsobila? Kompletní seznam titulů si můžete prohlédnout zde

Domů
Sdílet
Diskuse