Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. prosince 2016 11:04
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Nové iPhony jsou stále nejvýkonnější smartphony na světě. Nevyrovná se jim žádný konkurent se systémem Android

TECH
Uložit Uložené

První dvě místa v prestižním žebříčku obsadil iPhone 7.

Když populární benchmark aplikace AnTuTu zveřejnila zářijový seznam high-end smartphonů s tím nejlepším komplexním (hraní her, používání aplikací, multitasking...) výkonem, značná část fanklubu operačního systému Android zůstala maximálně znechucena. První i druhé místo totiž obsadily v září představené sedmičky od společnosti Apple, a aby toho nebylo málo, tak nad svými soupeři získaly nemalou zásluhou čipsetu A10 Fusion či optimalizovaného operačního systému iOS i docela slušný náskok. A jiný není ani žebříček z listopadu, který se teprve nedávno objevil přímo na oficiální web stránce srovnávací aplikace, na což upozornil web MobilMania. Rozdíl mezi druhým a třetím místem, kde i tentokrát sedí čínský LeEco Pro 3, představuje necelých 10 tisíc bodů, a rozdíl mezi prvním a druhým (RAM) pouze něco přes dva a půl. Čísla a první tři pozice tedy zůstávají oproti předchozímu měsíci bez jakýchkoli změn.
 
Jak je možné vidět, v aktualizovaném TOP 10 žebříčku AnTuTu zmizel hořící Samsung Galaxy Note7 a přibyly hned dva nováčci se systémem Android. Špičkový phablet Xiaomi Mi Note 2 obsadil 6. příčku a hned za nim se na 7. příčce umístil 5,9palcový obor Mate 9 nesoucí značku čínského giganta Huawei. V jednom tiká moderní čipset Snapdragon 821 a tomu asistuje až 6 GB operační paměť RAM, v druhém zase Kirin 960 pocházející z vlastního vývoje a také vlastní výroby, přičemž je zde k dispozici o 2 GB RAM méně. Celý přehled najdeš na grafu níže.

Nové iPhony jsou stále nejvýkonnější smartphony na světě. Nevyrovná se jim žádný konkurent se systémem Android
Zdroj: www.antutu.com
Domů
Sdílet
Diskuse