Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. února 2017 9:20
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Buddhistický mnich převážel 400 tisíc tabletek metamfetaminu. Policisté jen kroutili hlavami, když v jeho klášteře objevili další 4 miliony pilulek

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Mnich si zřejmě přivydělával ilegálním způsobem.

Barma je jedním z největších asijských producentů drog a narkotik na světě a podle nejnovějších informací od místní policie v tom má částečně prsty i buddhistický mnich. Informace z Barmy hovoří o tom, že policie zastavila podezřelé vozidlo směřující z vesnice Shwe Baho do města Maungdaw a za jeho volantem objevila mnicha, který se tvářil nenápadně, ale nedokázal zakrýt více než 400 tisíc tabletek metamfetaminu ukrytých na různých místech v autě. Policisté měli podezření, že by tento vychytralý mnich mohl skrývat ještě mnohem více drog, a tak se s ním vydali do jeho buddhistického kláštera, kde na ně čekalo příjemné překvapení. Po jeho prohlídce vynesli ven přibližně 4,2 milionu metamfetamínových tabletek, a to bude bohatě stačit k tomu, aby si mnich poseděl za mřížemi několik dlouhých let.
 
Jak informoval portál Guardian, barmská policie v posledním období zvyšuje množství zabavených metamfetamínových tabletek, protože v roce 2015 zabavila 50 milionů a za loňský rok se číslo vyšplhalo již na 98 milionů kusů tablet.

Buddhistický mnich převážel 400 tisíc tabletek metamfetaminu. Policisté jen kroutili hlavami, když v jeho klášteře objevili další 4 miliony pilulek
Zdroj: Wikimedia Commons - ilustračné foto

Domů
Sdílet
Diskuse