Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. května 2017 0:51
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Skutečný Vlk z Wall Street si opět užívá svobodu plnými doušky. Dluží sice miliony, ale extravagantního stylu se vzdávat nechce

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Svůj dluh bude splácet ještě pěkně dlouho.

Leonardo DiCaprio si před třemi lety ve filmu Vlk z Wall Street zahrál jednu ze svých nejikoničtějších postav, když ztvárnil vychytralého obchodníka na burze Jordana Belforta. Jordan v 90. letech minulého století zbohatl na tom, že při konzultacích se svými klienty jako poradce doporučil investovat do pochybných akcií, na čemž nakonec hříšné zbohatl a skončil na 22 měsíců za mřížemi. I po skončení trestu měl Jordan stále obrovské dluhy, ale zapřísahal se, že je jednoho dne do posledního centu splatí a pak se na delší dobu ztratil z veřejného prostoru, kam ho opětovně vynesl až film v roce 2013. Jordan i dnes tvrdí, že postava, kterou ztvárnil Leo DiCaprio, s ním ve skutečnosti po povahové stránce nemá nic společného a on nikdy nebyl zkorumpovaným a zákeřným finančním žralokem.

Přesto jeho současné skutky svědčí o přesném opaku, protože i když je jeho dluh stále na úrovni přibližně 100 milionů dolarů, Jordan si z něj velkou hlavu nedělá. Opět si žije svůj extravagantní život, vlastní luxusní auta, několik exkluzivních nemovitostí a se svou přítelkyní létá na výlety do Evropy, kde mu není líto vyhodit desítky tisíc dolarů za dokonalý komfort, i když ho v Americe čeká až 1 500 obětí jeho podvodů. V minulosti sice Jordan prohlásil, že svou velkou tour po Severní Americe dělá jen proto, aby pak celý výtěžek z ní použil na splácení dluhů, avšak uběhly tři roky a dluh zůstává na stejné úrovni, protože Jordan měsíčně dle dohody splácí asi 5 tisíc dolarů. Pokud by tedy jednoho dne svůj dluh skutečně celý splatil, trvalo by mu to asi 1 600 let. Otráveně na Jordanův životní styl reagoval i zubař, kterému dodnes dluží přes 200 tisíc dolarů, ale uvědomuje si, že peníze pravděpodobně již nikdy neuvidí. Několik lidé už dokonce na Jordanův vylepšený život upozornilo státní složky dohlížející na finanční zprávu jeho závazků, a tak uvidíme, jestli se jeho případ pohne zase dál.

Domů
Sdílet
Diskuse