Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. srpna 2017 21:52
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Neymar v PSG za hodinu vydělá více než mnozí Češi za půl roku. Díky štědré smlouvě s Pařížany se bude topit v penězích

SPORT
Uložit Uložené

Brazilec si na nedostatek peněz nebude moci stěžovat.

Jedna obrovská přestupová sága se dnes ráno konečně přiblížila ke svému konci, když Neymar v Barceloně oznámil svým spoluhráčům i představitelům klubu, že se rozhodl odejít do Paříže. Pařížský klub PSG za Neymara nejenže zaplatí výkupní klauzuli ve výši 222 milionů eur, ať už přímo či nepřímo, ale obrovské množství peněz spolkne i Brazilcův štědrý plat. V médiích sice kolovaly zprávy o tom, jak chce Neymar odejít z Barcelony kvůli tomu, že je neustále ve stínu Lionela Messiho, ale pravdou je, že pokud ti k tomu Pařížané nabídnou i smlouvu na 5 let ve výši 573 tisíc eur týdně, přesvědčování je už přeci jen o trochu jednodušší.


Reportéři z britského média Sky Sports na Twitteru přiblížili údajné informace přímo z PSG, přičemž Neymar měl se smlouvou už souhlasit a všechny formality budou dotaženy do úspěšného konce v nejbližších dnech. Za týden si tedy vydělá 515 tisíc liber, v přepočtu 573 tisíc eur, ale ještě mnohem bizarněji jeho plat vyznívá v rozložení na dny či hodiny. Za jediný den mu na konto přibude pomyslných 81 929 eur a za jedinou hodinu až 3 413 eur, takže pokud hrubá měsíční mzda běžného Čecha dosáhne cca 22 tisíc korun (850 eur), jeho čistá mzda dosáhne přibližně 17 500 korun (~670 eur), a to už je téměř šestkrát méně, než Neymar vydělá za hodinu. Brazilský fotbalista se bude moci pochlubit platem, díky němuž za 60 minut, ať už práce nebo spánku, získá více než je půlroční příjem mnoha Čechů a fanoušci už Pařížany výrazně kritizují za to, že by fotbal neměl být o penězích. Zajímavá jsou také různá srovnání, protože Neymarova hodnota 222 milionů eur je o 100 milionů eur vyšší než nejvyšší celková výplatní páska pro všechny hráče basketbalového týmu Cleveland Cavaliers v NBA, o 70 milionů vyšší než výplatní páska Washingtonu Redskins v NFL a vyšší než hrubý domácí produkt zemí Kiribati či Tuvalu.



Domů
Sdílet
Diskuse