Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. srpna 2017 0:28
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Mayweather proti McGregorovi vydělal 178 000 dolarů za sekundu. V penězích si může doslova zaplavat

SPORT
Uložit Uložené

Americký boxer si před odchodem do důchodu slušně přivydělal.

Množství fanoušků od počátku tvrdilo, že Mayweather nevyšel z klidného důchodu zpět do ringu kvůli tomu, aby zaokrouhlil počet svých vítězství na 50,ale aby si ještě naposled slušně přivydělal. McGregor sice zápas prohrál, ovšem i on dobře věděl, že si odnese velkorysou peněžní porci, přičemž finance, které zanedlouho poputují na účty obou válečníků, vyrážejí dech. Floyd Mayweather měl jen za účast v zápase, bez ohledu na jeho výsledek, garantovaných rovných 100 milionů dolarů, a i když se při tomto čísle McGregorová výplata ve výši 30 milionů dolarů jeví jako plat chudšího příbuzného, stále jde o obrovský balík peněz. A to ještě zdaleka není všechno.

Obrovská popularita zápasu i v jednotlivých službách PPV zapříčinila, že oba bojovníci ještě dostanou předem dohodnutý podíl na celkovém počtu PPV, což by mělo Mayweatherovi přinést 150 až 200 milionů dolarů navíc. Nelze přesně odhadnout, kolik za PPV shrábne McGregor, ale určitě půjde o výrazně nižší částku než americký boxer. V případě, že by se potvrdily nejoptimističtější předpoklady a Floyd by dostal dalších 200 milionů, za souboj s Irem by inkasoval dohromady 300 milionů a při rozpočítání na minuty a sekundy dostaneme závratná čísla. Souboj byl ukončen v polovině desátého kola, takže celkově trval 28 minut a 5 sekund. Po přeměně na sekundy dostaneme číslo 1685, a pokud 300 milionů vydělíme počtem sekund, zjistíme, že Mayweather za každičkou sekundu zápasu inkasoval 178 tisíc dolarů, což je výplata, o jaké sní i ti nejlepší sportovci z nejlepších.


Domů
Sdílet
Diskuse