Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. září 2017 23:38
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Bratr Pabla Escobara vyhrožuje tvůrcům Narcos. Dle mocného mafiána se Netflix až příliš zajímá o svět zločinu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Netflix by měl svoji bezpečnost prý okamžitě posilnit profesionálním střelci.

Odkdy se začal seriálový gigant Netflix hrabat v životech Pabla Escobara a jeho příbuzných v seriálu Narcos, ne všechno jde podle jejich plánů. Jeden ze zaměstnanců Netflixu, pracující na seriálu, byl dokonce v posledních dnech nalezen zastřelený v autě. Zdá se však, že členům vlivné mafiánské rodiny nejde o krev, ale o peníze. S Netflixem totiž už léta vedou spor o autorská práva.

Bratr Pabla Escobara vyhrožuje tvůrcům Narcos. Dle mocného mafiána se Netflix až příliš zajímá o svět zločinu
Zdroj: Netflix

Pablo Escobar a jeho spolupracovníci dokázali vydělávat miliardy výrobou a pašováním kokainu, především z Kolumbie do Spojených států amerických. Existovala doba, kdy 80 % kokainu v USA pocházelo právě od Pabla Escobara. Pablo byl nejbohatším zločincem v historii, celkově vlastnil asi 100 miliard dolarů, které měl povětšinou zakopané po Jižní Americe. Vraždil konkurenci, plánoval politické atentáty a připisují se mu i bombové útoky.

Hlavní lídr však již zemřel, a to 2. prosince 1993, ale mafiánská nátura v jeho spolupracovnících a rodině zůstala. Pablo totiž pochopitelně neovládal své impérium sám. Jeho nejbližším spolupracovníkem byl dnes 71letý Roberto De Jesus Escobar Gaviria, jeho vlastní bratr, dnes zodpovědný za Escobarovu firmu. Staral se o střelce a byl považován za pravou ruku celého drogového kartelu.

Bratr Pabla Escobara vyhrožuje tvůrcům Narcos. Dle mocného mafiána se Netflix až příliš zajímá o svět zločinu
Zdroj: Escobar Inc.

Pro média prozradil, že v nejlepších dobách byli s Pablem schopni vydělat i miliardu amerických dolarů týdně. Jeho touha po penězích však nekončí ani dnes a s Netflixem vede několik soudních sporů. Ti podle něj strkají nos tam, kam nemají, jsou příliš zvědaví na osobní vztahy a je jasné, že některé podrobnosti z historie kartelu by si nejraději Roberto Escobar nechal pro sebe.

Navíc, s Netflixem už má rozjetý spor o miliardu dolarů, protože podle jeho slov popletli některá fakta z historie celého kartelu. Bitva o autorská práva zde však nekončí. Termín Narcos pochází ze španělského pojmu narcotraficantes ,tedy překupníci s drogami. Netflix k němu dnes vlastní práva, ale po zahájení celého seriálového projektu se Roberto Escobar ozval, že pojem narcos vlastně patří jemu, protože ho prý použil na internetovém fóru kdysi v minulém století.

Bratr Pabla Escobara vyhrožuje tvůrcům Narcos. Dle mocného mafiána se Netflix až příliš zajímá o svět zločinu
Zdroj: Netflix

Na závěr prostřednictvím portálu Newsweek posílá Roberto Escobar producentům seriálu následující vzkaz: „Nemyslím si, že nějaké Narcos bude existovat, pokud se mnou nebudou mluvit. Pokud chcete hrát, musíte platit a oni se mnou hrají bez placení. Nejsem opice v cirkuse, nepracuji za jednodolarovky. Během dobrého týdne v 80. a 90. letech jsme dokázali vydělat miliardu dolarů. Nyní však peníze rostou na stromech Netflixu. Měli by mi okamžitě zaplatit.

V jiném textu pro The Hollywood Reporter zase Netflixu vzkazuje, aby jejich bezpečnost posílili střelci, což naznačuje neblahé události. „Pokud máte rozum, nepotřebujete používat zbraně. Pokud ne, musíte.“ A Netflix by podle něj zbraně používat měl. Roberto tak svého protivníka rozhodně nepřeceňuje.

Domů
Sdílet
Diskuse