Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. ledna 2018 18:28
Čas čtení 0:00
Marek R.

Philippe Coutinho směřuje z Liverpoolu do Barcelony za 160 milionů eur

SPORT
Uložit Uložené

Další šílený přestup je tady.

V létě jsme byli svědky nejšílenějšího přestupního období historie, jehož vrcholem byl transfer Neymara z Barcelony do PSG za 222 milionů eur. Bylo jasné, že tato přestupová částka spustí lavinu a že ceny za hráče se opět posunou směrem nahoru.

Důkazem toho byly následné přestupy Dembélého z Dortmundu do Barcelony a Mbappého z Monaka do PSG (oficiálně až v létě 2018), v zimním okně se zase Virgil van Dijk stal nejdražším obráncem historie poté, co se upsal Liverpoolu.

U posledního jmenovaného týmu ještě zůstaneme, tentokrát však fanoušci The Reds nebudou mít důvod k úsměvu. Jeden z jejich nejlepších hráčů, jehož teprve čeká výkonnostní vrchol kariéry, totiž opouští klub a směřuje do Barcelony.

Řeč je o brazilském hráči Philippu Coutinhovi, o kterého měli blaugranas zájem už v létě, ale nedokázali se dohodnout s britským klubem. Dalo se čekat, že to Barcelona opět zkusí, ale překvapivé bylo, že to rovnou zkusili už v zimě.

Kvůli účasti Liverpoolu v Lize mistrů totiž nemůže Barceloně pomoci, navíc, pokud vedení Barcelony nedokázalo přesvědčit vedení Liverpoolu před sezónou, bylo mnohem méně pravděpodobné, že se jim to podaří v době, kdy je sezóna jen ve své polovině.

Ale stalo se. Jak informovali James Pierce a Paul Joyce, tedy dva pravděpodobně nejdůvěryhodnější novináři ohledně FC Liverpool, oba kluby se dohodly na přestupové ceně 142 milionů liber (160 milionů eur), Coutinho je už na cestě do metropole Katalánska a oficiálně bude přestup potvrzen buď dnes, nebo zítra.

Barcelona tak získává do svých řad neskutečně dobrého hráče, naopak, Liverpool přišel o jednu ze svých největších hvězd. Liverpool dostane za svého hráče 105 milionů liber, další miliony jsou pak započteny v různých bonusech.




Domů
Sdílet
Diskuse